„Твитер“ открио јавности неке дијелове изворног кода, Маск жели транспарентност

Танјуг
„Твитер“ открио јавности неке дијелове изворног кода, Маск жели транспарентност

ПАЛО АЛТО - Компанија „Твитер“ открила је јавности, у складу са одлуком власника Илона Маска, неке дијелове свог изворног кода који су, између осталог, одговорни за алгоритам на основу којег ова друштвена мрежа препоручује садржај корисницима.

Изворни кодови за многе дијелове “Твитера“ отпремљени су у два виртуелна складишта на популарној платформи за дељење кодова „Гитхаб“, саопштила је компанија, преноси Ројтерс.

Корисници „Твитера“ и програмери сада могу да погледају на који начин функционише ова друштвена мрежа и предложе промјене алгоритма.

Компанија је навела да код задужен за приједлоге реклама корисницима „Твитера“ није објављен, као ни подаци који би угрозили приватност и безбједност корисника.

Власник „Твитера“ Илон Маск је саопштио да ће транспарентност по питању кода довести до већег повјерења корисника и значајног побољшања ове друштвене мреже.

-Нема сумње да ће бити откривене неке ствари које ће нас постидјети, али ми ћемо их брзо поправити - навео је Маск у објави на „Твитеру“.

Прошле недјеље су неки дијелови изворног кода „Твитера“ процурјели на „Гитахабу“, а компанија је изразила наду да ће одговорни за ово нелегално дијељење кода бити приведени правди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана