”Jeftina G-klasa”: Force Gurhka je terenac iz Indije sa tri reda sjedišta

G.S.
”Jeftina G-klasa”: Force Gurhka je terenac iz Indije sa tri reda sjedišta

Force Motors je konačno predstavio ažurirani asortiman modela Gurhka , koji po prvi put uključuje karoseriju sa 5 vrata i raspored sjedišta u tri reda.

Robusni terenski automobil iz Indije, koji je inspirisan Mercedesom G-klase, takođe je dobio blago unapređenje tehnologije unutar kabine i ostaje isključivo dostupan sa dizel motorom.

Počevši sa novim dodatkom u liniji, Force Gurhka sa 5 vrata zadržava kutijasti stil postojećeg modela, sa dužom karoserijom koja ga čini da još više izgleda kao G-klasa.

Sa dužinom od 4.390 mm, verzija sa 5 vrata je za punih 425 mm duža od modela sa 3 vrata, a sva dodatna dužina ide u prilog povećanju međuosovinskog rastojanje na 2.825 mm.

Prednji i zadnji dijelovi vozila zadržavaju prepoznatljiv dizajn, uključujući tipične okrugle LED farove i neobojene plastične branike koji izgledom odgovaraju širokim zaštitnim okvirima blatobrana.

Terenski pedigre je naglašen rastojanjem od tla od 233 mm, zajedno sa dodacima kao što su “snorkel”, krovni nosač i merdevine postavljene pozadi za lakši pristup krovu.

Force Gurhka je opremljen aluminijumskim felnama od 18 inča ,sa gumama za sve terene.

Pogled unutra otkriva da Gurhka ima ekran osjetljiv na dodir od 9 inča za infotejnment uređaj, koji je kompatibilan sa Android Auto i Epl KarPley funckijama.

Novo ažuriranje modela takođe uključuje digitalnu instrument tablu, ali ne tako naprednu kao one koje se nalaze u savremenim vozilima drugih proizvođača.

Force Motors tvrdi da je kontrolna tabla prekrivena materijalom mekim na dodir, ali celokupni dizajn i dalje odražava karakter niskobudžetnog automobila.

 

Što je još važnije, duža karoserija verzije sa 5 vrata ima troredni raspored sa sedam sedišta, poboljšavajući njegovu praktičnost.

Međutim, kompaktna osnova ukazuje na to da mjesta za prtljag nema previše, posebno kada su nasloni svih sjedišta uspravljeni.

Bezbjednosna oprema je ograničena na dva prednja vazdušna jastuka, sigurnosne pojaseve, ABS i kameru za vožnju unazad.

Force Gurhka  za pogon koristi 2.6-litarski četvorocilindarski dizel motor koji zaista potiče od Mercedesa. Motor proizvodi 140 KS (103 kW) i 320 Nm obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na sva četiri točka isključivo preko petostepenog manuelnog mjenjača i 4WD sistema sa prednjom i zadnjom blokadom diferencijala, prenosi B92.

Kao i kod svih modela kompanije Force Motors, Gurhka se vozi na klasičnoj šasiji.

Novi Force Gurhka sa opcijom sa 5 vrata će uskoro krenuti u prodaju u Indiji.

Iako cijene nisu objavljene, očekuje se da će osnovna verzija koštati približno 19.000-20.000 dolara.

Rivali u segmentu su nešto manji Suzuki Jimny sa 5 vrata i nadolazeća Mahindra Thar Armada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana