Manhart planira tjunirati pet primjeraka E31 BMW Serije 8

G.S.
Foto: Manhart-performance.de

Generacija E31 BMW -a Serije 8 smatra se jednim od najljepših grand turera iz devedesetih godina prošlog vijeka, a njemački tjuner Manhart je pripremio pet restauriranih i s ukusom modifikovanih primjeraka od kojih je svaki dobio BMNj M motor.

Zvijezda Manhartovog projekta je ugrađeni S62 5,0-litarski V8 motor preuzet od modela E39 M5, koji je tjuniran na 420 KS i čija se snaga šanje na zadnje točkove putem 6-stepenog manuelnog mjenjača. Iako ima četiri cilindra, moderniji V8 isporučuje dodatnih 120 KS u odnosu na originalni V12 motor te lako performansama nadmašuje flegšip model 850 CSi. Pored toga, Manhart je ugradio i sportski izduvni sistem koji naglašava iskustvo zvuka.

Tjuner je unaprijedio i šasiju Hamp R oprugama, Bilstin B6 amortizerima i moćnijim kočnicama. Automobil je dobio novi set 20-inčnih felgi, koje su u potpunosti popunile lukove točkova i “povezale” se s blatobranim, prenosi Kliks.

Pored znatno većih felgi, modifikacije eksterijera ograničene su na prije pragove uzete od modela 850 CSi, stražnji lip spojler i M kućišta bočnih retrovizora. Automobil je ponovo lakiran u sklopu trogodišnjeg procesa restauracije, dok je unutrašnjost u konfiguraciji 2+2 ponovo presvučena kožom i Alkantarom. Iz Manharta kažu da su sve komponente osovine pjeskarene i reparirane, a zamijenjene su i sve gume i ležajevi.

Model MH8 V8 Limited 01/05 će biti proizveden u pet primjeraka, a prvi primjerak prikazan na fotografijama košta 149.000 evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana