Ruski milioner više nije vlasnik Vardara, aktuelnog prvaka Evrope u rukometu

GS
Ruski milioner više nije vlasnik Vardara, aktuelnog prvaka Evrope u rukometu

Novi vlasnik skopskog rukometnog kluba Vardara Mihajlo Mihajlovski izjavio je Televiziji Telma kako je u posljednjoj fazi preuzimanja kluba od Sergeja Samsonenka, koji se povlači nakon šest godina.

Mihajlovski je rekao kako su u toku administrativni poslovi za formiranje novog akcionarskog društva Vardar, ali i da se paralelno radi na formiranju igračkog rostera za sljedeću sezonu.

"U posljednjoj smo fazi preuzimanja kluba od Samsonenka, a zatim ćemo pristupiti registrovanju novog subjekta koji će imati dodatak u imenu i zvat će se Vardar 1961", rekao je Mihajlovski.

Od igrača šampionskog tima crveno-crnih službeno ostaju gotovo svi najbitniji igrači, a novi predsjednik Vardara je potvrdio dolazak francuskog golmana Robina Cantegrela.

Mihajlovski je također dodao da će nekoliko novih kompanija sponzorisati Vardar i istakao da će sa novim investitorima razgovarati o tome da klub zadrži renome dvostrukog evropskog prvaka.

"Cilj nam je izgraditi ekipu koja će moći doći do četvrtfinala Lige prvaka, možda i polufinala, snažan tim za Seha ligu i duplu krunu u Makedoniji", rekao je Mihajlovski, koji je vodio Vardar i prije nego što ga je bio kupio Samsonenko.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana