Rodžer Federer uživa u raskoši na obali Ciriškog jezera: Stakleni dvorac u poreskom raju

G.S.
Rodžer Federer uživa u raskoši na obali Ciriškog jezera: Stakleni dvorac u poreskom raju

VOLERO - Dok traje debata da li će Rodžer Federer više ikada biti dio svjetskog teniskog vrha, osvajač 20 grend slem titula uživa u porodičnom okruženju na obali Ciriškog jezera.

Stakleni dvorac u mjestu Volero dom je Federerovih već nekoliko godina, ali su se mediji tek sada dokopali fotografija koje detaljno pokazuju u kakvoj raskoši i idili žive. Teniska legenda, koja se može pohvaliti sa nekoliko imanja, sagradio je ovu kuću što se kaže od temelja do krova. Posao je bio povjeren najpoznatijim arhitektama koji su isplanirali svaki kutak kako bi legendarni teniser imao bukvalno sve.

Trospratni kompleks ima dva odvojena apartmana, a u jednom žive njegovi roditelji. Tu su i podzemna garaža u kojoj ima bogatu kolekciju “mercedesa”, bazen sa spa centrom, luksuzno opremljenu teretanu i naravno teniski teren. Najsavremenija zgrada, ima prozore od poda do plafona, velike balkone koji gledaju na mirno jezero i veliku staklenu kupolu. Ono što posebno privlači pažnju jeste da ima čak i kupatilo od stakla sa pogledom na jezero.

Jasno je da čovjek za koga se procjenjuje da je zaradio više od milijarde evra može sebi da priušti gotovo sve što poželi, ali je ipak odlučio da se iz rodnog Bazela pomakne stotinjak kilometara u ljepše prirodno okruženje, ali i opštinu sa najnižom poreskom stopom u Evropi. Zato su mu komšije vozači “formule 1” Kimi Raikonen i Felipe Masa koje je osvojila prelijepa priroda, ali i niska stopa poreza. Vila je smještena na oko 20 minuta vožnje od Ciriha i sat vremena od njegovog rodnog Bazela, pa je i sa te strane vrlo privlačna destinacija. Osim ovog raja, Federer ima vilu u Dubaiju gdje najčešće boravi tokom zimskih mjeseci, kao i vilu u Bazelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana