Ibra se u Mančesteru namjerio na Lukakua

G.S.
Ibra se u Mančesteru namjerio na Lukakua

MILANO - Dvije fudbalske zvijeri Zlatan Ibrahimović i Romelu Lukaku žestoko su se zakačili u četvrtfinalu Kupa Italije. Pale su teške riječi, uvrede, psovke, a sukob se završio navodnom prijetnjom Belgijanca da će ubiti Šveđanina.

Ibra je poznat kao egocentrik, čovjek koji sebe smatram najboljim na svijetu. Kroz karijeru je imao mnogo ekscesa, a nije mu bilo strano ni da zarati sa svojim saigračima pa čak da se i potuče sa njima. Ni Lukaku, s druge strane, nije cvjećka, međutim, njegova lista grijehova je kud i kamo kraća od Ibrahimovićeve. Sukob divova počeo je još u Mančesteru, od vremena kad su obojica nosila dres Junajteda. Šveđanin je ranije otkrio kako je peckao saigrača, za kojeg je rekao da nema dobru tehniku.

- U Mančesteru smo se kladili. Rekao sam mu: “Daću ti 50 funti za svaki pristojan prijem lopte”. Pitao me je šta će dobiti ako svaki put dobro primi loptu. Odgovorio sam mu: “Ništa, samo ćeš da postaneš bolji igrač”.

Još tada se moglo naslutiti da će milanski derbi biti vrlo zanimljiv i bio je. “Planulo” je pred kraj prvog poluvremena kada su dva asa ušla u klinč. Ibrahimović je Lukakua toliko izbacio iz takta, da mu je napadač Intera opsovao suprugu, a zatim ga pozvao da okršaj nastave i nakon utakmice. Šveđanin mu je na to odgovorio sa: “Ok, zovi i svoju mamu”, a potom i dobacio:

- Magarče, idi radi svoja vudu sra*a - izjavio je Ibra, podsjećajući tako na izjavu Evertonovog većinskog vlasnika Farhada Moširija da je Romelu zbog vudu poruke odbio da produži saradnju sa “karamelama”.

Lukaku je tek tada doživio pomračenje te je “ispalio”:

- Hoćeš da pričaš o mojoj majci kučkin sine? Upucaću te u glavu!

Strasti su se potom smirile, oba fudbalera su “nagrađena” sa po žutim kartonom, s tim što je Ibrahimović početkom drugog dijela zaradio još jednu javnu opomenu i prerani put na tuširanje. Inter je to iskoristio i preokretom stigao do slavlja i to golom otpisanog Kristijana Eriksena (2:1). Lukaku je postigao izjednačujući gol i tako odnio malu pobjedu.

Treneri smiruju

Iako je okršaj Zlatana i Romelua bio vijest dana, treneri Antonio Konte i Stefano Pioli su pokušali da spuste loptu na zemlju.

- Bio sam igrač i znam da strasti lako mogu da eksplodiraju. Ibrahimović je ratnik, ima mentalitet pobjednika i drago mi je što mu je Lukaku uzvratio. Srećan sam zbog njega - istakao je Konte.

Pioli je dodao:

- Oni su veliki momci. Jedan drugom su nešto rekli. Ne znam šta. Takve stvari se dešavaju. Moramo da gledamo naprijed.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana