Finale između Mančester Sitija i Čelsija ipak u Portu

Srna
Finale između Mančester Sitija i Čelsija ipak u Portu

NION - Finale fudbalske Lige šampiona u kojem će se sastati engleski klubovi Mančester siti i Čelsi odigraće se u portugalskom gradu Porto, odlučila je danas Unija evropskih fudbalskih asocijacija /Uefa/.

Utakmica, koja je zakazana za 29. maj, trebalo je da se odigra u Istanbulu, ali je odlučeno da se igra na stadionu "Dragao" fudbalskog kluba Porto, kako bi se omogućilo engleskim navijačima da prisustvuje utakmici zbog suspendovanih putovanja na relaciji između Velike Britanije i Turske zbog kovida 19.

Uefa je ranije saopštila da će finalu moći da prisustvuje po 6.000 navijača dva kluba.

"Prihvatamo da je odluka Vlade Velike Britanije da Tursku stavi na crvenu listu za putovanja donesena sa dobrom namjerom i u najboljem interesu zaštite građana od širenja virusa, ali je predstavljala i veliki izazov u organizovanju finala u kojem se sastaju dva engleska tima", izjavio je predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin.

On je rekao da nije u redu da navijači nemaju šansu da gledaju svoje timove u najvećoj utakmici sezone, nakon što su izdržali godinu dana bez odlaska na stadione, javio je AFP.

Stanovnici Velike Britnaije moraju po povratku iz zemalja sa crvene liste da provedu 10 dana u hotelskoj samoizolaciji.

Novine su ranije ove sedmice pisale o mogućnosti odigravanja finala na stadionu "Vembli" u Londonu, a navijači oba kluba zahtijevali su da se utakmica odigra u Engleskoj.

Britanski ministar saobraćaja Grant Šaps izjavio je da bi pozdravio odluku o odigravanju utakmice u Londonu.

Čeferin je naglasio da su velike poteškoće premještanja finalne utakmice i da su Fudbalski savez Engleske i britanske vlasti dali sve od sebe da se finale igra u Londonu, te im se zahvalio za njihov rad kako bi se to ostvarilo.

Međutim, Uefa je saopštila da se razgovaralo o pomenutoj opciji, ali da je teško organizovati utakmicu u Londonu, zbog epidemioloških pravila u Velikoj Britaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana