Trka Beograd - Banjaluka u kalendaru UCI

G. S.
Trka Beograd - Banjaluka u kalendaru UCI

BANjALUKA - Jubilarna 60. međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju voziće se od 31. avgusta do 3. septembra, dok će se 14. međunarodna trka Beograd - Banjaluka voziti od 4. do 7. septembra, objavila je Svjetska biciklistička federacija (UCI).

Dvije najznačajnije biciklističke manifestacije u ovom dijelu Evrope biće održane u ovim teškim vremenima, nakon pandemije virusa korona, zahvaljujući direktoru Vladimiru Kuvalji i sportskom direktoru obje trke Saši Gajičiću.

- Pre svega najvažnije nam je zdravlje svih ljudi, naših takmičara i učesnika, tako da se nadam da će pandemija što pre proći i da ćemo na najbolji mogući način, kao i prethodnih godina organizovati obe trke. Trka Kroz Srbiju veliki je brend naše zemlje i jedna od manifestacija sa najdužom tradicijom na ovim prostorima. Ove godine obeležićemo veliki jubilej, organizovaćemo 60. Trku Kroz Srbiju, a podsetiću da je prva trka vožena daleke 1939. godine. S toga sam veoma srećan i zadovoljan što smo i pored vrlo teške situacije smogli snage i istrajali u nameri da nastavimo tu tradiciju dugu 81 godinu. Zdravlje je prioritet svih nas u organizaciji i verujem da će se situacija sa virusom korona uskoro potpuno stabilizovati - rekao je sportski direktor Trke Kroz Srbiju i trke Beograd - Banjaluka Saša Gajičić.

Trka Beograd - Banja Luka trebalo je da bude vožena u aprilu, a Trka Kroz Srbiju u junu, ali su obje trke odgođene. Tokom pandemije Kuvalja i Gajičić konstantno su bili u kontaktu sa čelnicima gradova koji su bili planirani za domaćinstvo etapa, i radili na pronalaženju najboljih rješenja. Zanimljivo je da su svi predstavnici gradova prepoznali dobar i kvalitetan rad čelnika biciklizma, tako da su u ovim teškim vremenima svi gradovi ostali uz obje trke i podržali organozatore.

- Planirano je da se jubilarna, 60. međunarodna Trka Kroz Srbiju vozi iz Istočnog Sarajeva, preko Zlatibora, Mionice, Požarevca, Beograda, sve do Novog Sada. Što se tiče međunarodne trke Beograd - Banjaluka, ona će krenuti iz Beograda, preko Šapca, a domaćini etapa će biti i Bijeljina, Vlasenica, Brčko, Teslić, Prnjavor, Derventa, dok će cilj tracicionalno biti u centru prestonice Republike Srpske. Banjaluka će spektakularnim krugovima u samom centru grada, ponovo obilježiti biciklističku sezonu na ovim prostorima. Kao što je rekao i sportski direktor Gajičić, prioritet nam je zdravlje svih ljudi, i nadamo se da će se situacija oko virusa korona stabilizovati i da ćemo biti u mogućnosti da na najbolji mogući način, kao i do sada, ugostimo bicikliste iz cijelog svijeta - istakao je Kuvalja i odao veliku zahvalnost svim gradovima domaćinima etapa, na našim najvećim trkama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana