Tre­ner Igo­kee Dra­ga­n Ba­jić: Mo­ra­mo se do­ka­zi­va­ti, ne ži­vi se od mi­nu­log ra­da

Milan Zubović
Tre­ner Igo­kee Dra­ga­n Ba­jić: Mo­ra­mo se do­ka­zi­va­ti, ne ži­vi se od mi­nu­log ra­da

LAK­TA­ŠI - Po­zi­tiv­na at­mos­fe­ra vla­da u ta­bo­ru Igo­kee pred su­bot­nju (16 ča­so­va) utak­mi­cu pr­vog ko­la ABA li­ge pro­tiv Mor­na­ra, iako je iz­vje­sno da ne­ko­li­ci­na ko­šar­ka­ša ne­će za­i­gra­ti.

Raz­log jesu po­vre­de ko­je za­da­ju gla­vo­bo­lju tre­ne­ru Dra­ga­nu Ba­ji­ću još od sa­mog po­čet­ka pri­pre­ma pri­je mje­sec i po. Pro­tiv Ba­ra­na on ne­će mo­ći da ra­ču­na na Dar­ka Ta­li­ća i Ste­fa­na Đor­đe­vi­ća dok je ne­ko­li­ko igra­ča ro­vi­to, ma­da bi oni mo­gli da sti­snu zu­be i za­i­gra­ju. Igo­kea je do­bi­la če­ti­ri od šest utak­mi­ca sa Mor­na­rom na do­ma­ćem te­re­nu, a po­sljed­nji su­sret ri­je­ši­la je u svo­ju ko­rist, a Ba­jić je na­ja­vu utak­mi­ce za­po­čeo u ša­lji­vom to­nu, ali je br­zo po­stao ozbi­ljan.

- Tre­ću se­zo­nu za­re­dom ka­pi­ten Jo­ši­lo i ja smo za­jed­no, iz­la­zna smo go­di­na ugo­vo­ra i mo­ra­mo se do­ka­zi­va­ti jer se ne ži­vi od mi­nu­log ra­da. Do­la­ze nam do­bro po­zna­ti pri­ja­te­lji iza Ba­ra i dra­go nam što ABA li­gu ot­vara­mo na na­šem te­re­nu. Mor­nar je za­dr­žao oko­sni­cu eki­pe i do­veo mla­de igra­če želj­ne do­ka­zi­va­nja. Igra­ju veoma spe­ci­fič­nu ko­šar­ku, po­go­to­vo vanj­ska li­ni­ja i mo­ra­mo obra­ti­ti pa­žnju na ple­ja Ra­se­la, Mi­ha­i­lo­vi­ća te Vra­nje­ša ko­ji su do­bro po­zna­ta li­ca u ABA li­gi. Mo­ra­će­mo da­ti baš sve od se­be da do­đe­mo do tri­jum­fa, a to mo­ra bi­ti iz­ra­že­no u de­fan­zi­vi jer ka­da to ura­di­mo ne bri­nem se za na­pad - re­kao je Ba­jić.

Po­no­vio je sa ka­kvim se pro­ble­mi­ma su­sre­tao to­kom pri­pre­ma, ali u nji­ma ne tra­ži oprav­da­nje.

- Ve­li­ki hin­di­kep bi­le su po­vre­de oba plej­mej­ke­ra ko­ji se ni­su do­volj­no uigra­li to­kom pri­pre­ma, ali mo­ra­mo da se sku­pi­mo pred ovaj meč. I po­red sve­ga, pun sam sa­mo­po­u­zda­nja ko­je že­lim da pre­ne­sem na svo­je igra­če. Že­lim da one ko­ji ne igra­ju od­bra­nu na­tje­ram na to i one ko­ji ne­ma­ju do­bar šut da im dam slo­bo­du - ka­zao je tro­fej­ni stra­teg klu­ba iz Alek­san­drov­ca.

Ka­pi­ten Mar­ko Jo­ši­lo tre­ću se­zo­nu za­re­dom pro­vo­di u Lak­ta­ši­ma i kao pre­ka­lje­ni član ti­ma zna šta ga oče­ku­je u no­voj se­zo­ni.

- Ra­du­je­mo se no­voj se­zo­ni ko­ju če­ka­mo u ma­lo pro­me­nje­nom ti­mu ma­da je ura­đe­na do­bra se­lek­ci­ja i to su do­bri mom­ci. Ni­smo kom­plet­ni, ne igra­mo u ne­kom ro­ste­ru ko­jeg smo oče­ki­va­li da će­mo ima­ti na po­čet­ku, ali je si­gur­no da će­mo da­ti sve od se­be. Ko­ji su na­ši do­me­ti, ne znam i ve­ru­jem da to ni­ko ne zna. Bo­ri­će­mo se ko­li­ko mo­že­mo pa šta bu­de - re­kao je Jo­ši­lo.

Pa­ro­vi pr­vog ko­la, su­bo­ta: Igo­kea - Mor­nar (16), Cr­ve­na zve­zda - MZT (20). Ne­dje­lja: Ci­bo­na - Par­ti­zan (17), Bu­duć­nost - Split (19), Ce­de­vi­ta Olim­pi­ja - Bo­rac (21). Po­ne­dje­ljak: FMP - Me­ga (18). Za­dar - Stu­dent­ski cen­tar (igra­no u pe­tak).

 

Vu­ko­ve "mu­ke"

Ba­jić se na­ša­lio i ka­da je go­vo­rio o sa­rad­nji sa sport­skim di­rek­to­rom Vu­kom Ra­di­vo­je­vi­ćem.

- Ra­di­vo­je­vić je od­li­čan ope­ra­ti­vac, sjaj­no ra­di svoj po­sao i ne­mam ni­ka­kav pro­blem sa njim u ko­mu­ni­ka­ci­ji. Je­di­ni pro­blem jeste taj što sam tre­ner gla­dan tro­fe­ja pa on­da on ima pro­ble­me gdje da sta­vi sve te pe­ha­re i mo­ra da do­gra­đu­je pro­sto­ri­je. Ima sre­će što nam ovi iz Sa­ra­je­va ne ša­lju tro­fe­je pa će ma­lo od­mo­ri­ti - iz­ja­vio je Ba­jić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana