Težak put za mladi tim Igokee

Milan Zubović
Težak put za mladi tim Igokee

LAKTAŠI - Juniori Igokee igraće u grupi A polufinalnog turnira ABA lige, koji će biti održan od 28. novembra do 1. decembra u dvorani Mege u Beogradu.

Zajedno sa njima u grupi se nalaze Budućnost, Cibona, Krka, Mega i Partizan, dok će u grupi B u Zadru igrati Cedevita Olimpija, Crvena zvezda, Primorska, Mornar, MZT i Zadar.

Biće ovo treće izdanje takmičenja za juniore, a mlada ekipa iz Aleksandrovca na prva dva je stizala do trećeg mjesta.

Prvo sa trenerom Žarkom Milakovićem na domaćem terenu u Laktašima, potom sa Aleksandrom Ćikićem u Slavonskom Brodu, dok ih sada vodi Slobodan Kecman.

- Dobili smo dosta tešku grupu, gdje je aktuelni šampion Cibona, kao i Mega, o kojoj ne treba trošiti riječi koliko dobro radi sa mladim igračima. Kada se tu još doda Budućnost, jasno je da će utakmice biti veoma teške. Ipak, idemo hrabro da se pokažemo u najboljem svjetlu i nikada se ne predajemo unaprijed. Ostale su nam još dvije sedmice da napravimo skauting ostalih ekipa i spremimo se za njih - rekao je Kecman.

Na klupu je sjeo ovog ljeta i na raspolaganju ima novi tim u kojem se nalaze četiri igrača koja su u Slavonskom Brodu stigla do trećeg mjesta.

- Treća mjesta koja su prethodni timovi osvajali obavezuju nas da odigramo i iznad granica svojih realnih mogućnosti, ali isto tako to nas ne opterećuje mnogo. Generalno gledajući cijeli tim je nov i krenuli smo ispočetka da radimo i uigravamo se. Imam iskusnijih igrača u timu, kao i onih mlađih, kojima će ovo biti dobra prilika za sticanje iskustva. Znamo ko smo, znamo koga predstavljamo i idemo da se pokažemo u najboljem svjetlu - kazao je Kecman. 

Trener iz Banjaluke neće nikoga priključiti svom sastavu, koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske, dok bi za Cibonu mogao da zaigra Roko Prkačin, koji ima punu minutažu u najboljem timu “vukova”, a Budućnost bi iz svog prvog tima mogla da kratkotrajno prekomanduje Fedora Žugića, koji je upisao nekoliko minuta u ABA ligi ove sezone.

- Najveći problem biće nam utakmice prvog dana turnira jer ćemo prije podne igrati protiv Budućnosti, a naveče sa Cibonom i čini mi se da teže nije moglo. Nema kukanja, već samo rad i trening, da se dokažemo na regionalnoj sceni - istakao je Kecman.

Po prve dvije ekipe iz svake grupe izboriće nastup na Fajnal foru, a mjesto i datum održavanja tog takmičenja biće naknadno saopšteni.

 

Raspored

Igokea - Budućnost  (četvrtak - 11.45 časova)
Cibona - Igokea      (četvrtak - 20.15)
Igokea - Krka           (petak - 18)
Igokea - Partizan   (subota - 11.45)
Mega - Igokea          (nedjelja - 15)


Stigao Gagić

Sportski direktor Igokee Vuk Radivojević kazao je da više neće biti promjena u sastavu nakon što je centar Đorđe Gagić potpisao ugovor sa ekipom do kraja sezone i zamijenio Denisa Kliforda, sa kojim je raskinuta saradnja.

- To bi bilo to što se tiče promena u timu. Sada samo trening i priprema za meč protiv Budućnosti naredne subote - rekao je Radivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana