“Studenti” najveći mogući izazov košarkašima Borca

Dušan Repija
“Studenti” najveći mogući izazov košarkašima Borca

SARAJEVO - Košarkaši Borca ispunili su cilj već poslije dva meča ABA 2 “balona” koji se igra u Sarajevu, jer su savladali Helios i Slobodu, a u subotu naveče pokušaće da urade ono što još nikom nije uspjelo - da savladaju podgorički Studentski centar.

Banjalučani su se sa dva trijumfa dodatno približili plasmanu u plej-of, koji sada izgleda kao vrlo realan. Zna to i plejmejker Draško Knežević, uz Nikolu Tanaskovića, ključni čovjek u preokretu protiv Slobode. “Crveno-plavi” su sada na skoru 6-3 i nalaze se u grupi timova od drugog do petog mjesta. Zato poručuje da će posljednji meč u Sarajevu biti veliki izazov, kojem se raduju. Filijala Budućnosti je na vrhu tabele sa maksimalnih devet pobjeda.

- Ostvarili smo svoj cilj, jer smo došli bar po dva trijumfa. To je ono što smo zacrtali, a sada možemo rasterećeno. Oni su već obezbijedili plasman u plej-of i prema prikazanom su prvi favoriti za osvajanje takmičenja. Siguran sam da u njihovom rosteru ima dosta igrača koji su kvalitet i za prvi razred regionalnog takmičenja, pa će ovaj duel biti veliki izazov za nas. Oni manje-više rutinski dolaze do pobjeda, pa će ovaj meč pokazati našu pravu vrijednost. Biće naporno i teško, ali nemamo namjeru da se predamo i zadovoljimo učinjenim - rekao je Knežević.

Cijela sezona Borca je puna uspona i padova, a ono što je pomalo nelogično jesu mnogo bolja igra i rezultati u ABA 2 ligi nego u prvenstvu BiH.

- Imamo izuzetno veliku šansu da izborimo plej-of. Sve češće se spominje mogućnost da učesnici tog dijela takmičenja igraju i naredne sezone u ABA 2 ligi, pa nam je to dodatni motiv. Sad smo pri vrhu i želimo tu i da ostanemo, te da izborimo plasman među osam najboljih. Sloboda je jedan od timova koji takođe pretenduje na doigravanje, pa je ovaj trijumf utoliko značajniji - kazao je sjajni organizator igre koji se oporavio od povrede i uhvatio pravi ritam u ključnom dijelu sezone.

Najveća boljka Banjalučana je otvaranje utakmice. I Heliosu i Slobodi dozvolili su da stvore opipljivu prednost, pa su morali da jure rezultat. Na sreću, oba puta su uspjeli da se izvade, ali će u slučaju istog scenarija protiv Podgoričana do preokreta dosta teže doći.

- Ne znam zbog čega nam se to ponavlja, ali to više ne smijemo da dozvolimo. U oba duela imali smo dvocifren zaostatak, što je jako loše. Raduje što se tokom meča priberemo, skupimo i pokažemo karakter, međutim, na topljenje prednosti rivala izgubimo dosta energije - zaključio je Knežević.

Matematika

Trener Borca Dragan Nikolić imao je mnogo kritika na račun svojih košarkaša zbog još jednog u nizu lošeg otvaranja meča.

- Učili smo matematiku. To smo djelimično savladali, mogu da im dam četiri minus. Otvorili smo utakmicu kako ne treba, sve ostalo je bilo u redu. Da li smo spavali, bili nervozni ili uživali, to mene ne zanima, bitno je da smo ostvarili pobjedu koju smo već zaboravili. Idemo dalje - rekao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana