Simeunović bez respekta za starije

Dušan Repija
Simeunović bez respekta za starije

Bijeljina - Jedan do najtalentovanijih tekvondoista u okruženju Žiko Simeunović najvjerovatnije će biti najmlađi učesnik Evropskog prvenstva za seniore do 21 godine, koje će početkom septembra biti održano u Švedskoj, ali bez obzir na to nada se da će ostvariti dobar rezultat.

Član bijeljinskog Sokola nema previše respekta prema starijim rivalima, jer je svjestan da će prije ili kasnije morati da im se suprotstavi.

- Uopšte ne razmišljam koliko su stariji i iskusniji. Svaka borba biće kao finale i nadam se da ću dogurati daleko. Ukoliko se to i ne desi, znam da sam dao sve od sebe, jer već sada treniram dva puta dnevno, a uskoro ću sa trenerima uključiti i treći trening - kaže Simeunović.

Trener Sokola Mile Marić ističe da je kroz ovaj klub prošlo na hiljade djece, ali da ih je malo uporno kao Simeunović. Momak koji je šampion BiH u kontinuitetu od 2009. godine u različitim starosnim kategorijama svakodnevno, ponekad i dva puta u danu putuje iz Bukovice Donje na treninge, pa mu “radni dan” nerijetko traje i po 15-16 sati, jer još ide u školu.

- Veliko je zadovoljstvo što imamo takvog momka u klubu. Pravi je sportista, ništa mu nije teško, na svakom treningu ide do kraja, a ima i veliku podršku roditelja. I mi u klubu trudimo se da mu pomognemo na sve načine, jer je veliki potencijal. Svima nama je želja neka velika medalja u seniorskoj konkurenciji, ali svi znamo koliko je teško doći do nje - rekao je Marić.

Simeunović je za sada na dobrom putu jer je 19. na evropskoj juniorskoj listi u kategoriji do 74 kilograma, a 44. na svjetskoj. Osim bezbroj medalja na lokalnim turnirima osvojio je i tri ig kategorije G koje se boduju za svjetske i olimpijske liste.

- Dvije godine u nizu slavio sam na Austrija openu, a prošle sam osvojio i Srbija open, te sam sebi dokazao da mogu da se nosim sa najboljim vršnjacima iz Evrope i svijeta. Poslije Evropskog prvenstva, u oktobru idem na juniorsko EP u Španiji i vjerujem da se mogu vratiti sa medaljom. Najvažnije je da imam veliku volju za svakodnevni rad i napredovanje, pa vjerujem da će moj rad jednog dana biti nagrađen velikom medaljom - zaključio je Simeunović.

Sokol

Tekvondo klub Sokol njeguje olimpijsku verziju ovog drevnog sporta, a trenutno okuplja oko 400 članova svih uzrasnih kategorija. Osim u Bijeljini, klub ima punktove po seoskim školama u cijelom okruženju, a upravlja i  klubom Goku iz Brčkog.

- Imamo odličnu saradnju sa svim klubovima, te niz reprezentativaca. Osim mene treneri su Aleksandar Bestić i Đuro Đurić. Trudimo se da pratimo svjetske trendove, posjećujemo seminare, razmjenjujemo iskustva sa kolegama... Pored Simeunovića od takmičara se izdvajaju Jovana Novaković, Andrea Simić, Sanja Gligorević, Đorđe Marković i drugi - rekao je Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana