Sarajlije u nelagodnoj situaciji pred subotnji derbi protiv Banjalučana: Prvak bez municije na Borac

Dejan Marić
Sarajlije u nelagodnoj situaciji pred subotnji derbi protiv Banjalučana: Prvak bez municije na Borac

BANjALUKA - Fudbaleri Sarajeva i Borca sutra će na “Koševu” ukrstiti koplja u derbiju 26. kola m:tel Premijer lige u kojem lider i šampion neće moći da računa na više jakih aduta.

Matijas Fanimo, koji je jesenas na Gradskom stadionu dva puta poentirao, van stroja je zbog povrede, dok su strijelci iz prvog ovosezonskog derbija Benjamin Tatar i Amar Rahmanović na polusezoni digli sidro. Ako se ovome doda da su Mirko Oremuš i Aleksandar Pejović suspendovani, Đani Salčin, Dal Varešanović i Mersudin Ahmetović povrijeđeni, onda je jasno da je pred domaćinom veliki test.

Uostalom, pogled na tabelu i posljednje mečeve jasno pokazuje da “bordo” tim nije dominantan. Učenici Vinka Marinovića se muče u posljednje vrijeme, u posljednjih pet ligaških ispita upisali su tri poraza, dozvolivši “crveno-plavima” da im priđu na svega pet koraka.

Ako bi Borac pokorio “Koševo”, a o njegovoj formi najbolje svjedoči podatak da je dobio sedam od posljednjih osam takmičarskih susreta, prišao bi na svega dva boda zaostatka i tako šampionsku trku učinio potpuno otvorenom.

Na Gradskom stadionu su umjereni optimisti. Ne žele da prijete prvaku, bez obzira na njegove probleme, ali se zato uzdaju u vlastiti kvalitet.

- Sarajevo nisu ni Tatar, ni Rahmanović ni Fanimo. To je šampionski tim koji u svojim redovima ima kvalitetne igrače sposobne da nadoknade svaki izostanak. Zato ne želimo da se bavimo njihovim nedaćama. Idemo na “Koševo” da odigramo muški, bez bijele zastave. Želimo da pokažemo šta znamo pa neka bolji pobijedi - istakao je defanzivac “crveno-plavih” Dino Ćorić.

Borac je, čini se, uhvatio pravi ritam u pravo vrijeme. Tokom priprema napad nije “radio”, protiv Veleža u Vrapčićima ekipa je podbacila. Pa ipak, osim tog kiksa, sve ostalo zaslužuje visoku ocjenu. Izboren je plasman u polufinale Kupa BiH, u kojem je u prvom meču srušen Klis sa 4:1, tako da je finale na vidiku. Ćorić i društvo su vezali četiri ligaška trijumfa, gledaju sa druge pozicije i sa mnogo samopouzdanja idu na noge Sarajevu.

- Dobro nam ide. Kvalitetno smo radili od prvog dana priprema, međutim, realizacija je tada bila problem. Sada nam se sve vraća. Potrudićemo se da ova serija potraje što duže - zaključio je Ćorić.

Uvijek može bolje

Dino Ćorić se od prvog dana sjajno uklopio u Borac. Iako je na Gradski stadion stigao zimus, pruža odlične partije i jedan je od najpouzdanijih aduta Marka Maksimovića. Ipak, vjeruje da nije dostigao maksimum.

- Svaki igrač uvijek može bolje. Zato smatram da još mogu da podignem nivo igre. Zadovoljan sam, a najbitnije je da nema povreda. Uz to, svi u klubu i saigrači su me odlično prihvatili i olakšali proces prilagođavanja - dodao je Ćorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana