RK Drina: Pokazaćemo da zaslužujemo elitu

Siniša Kotaraš
RK Drina: Pokazaćemo da zaslužujemo elitu

ZVORNIK - Rukometaši Drine iz Zvornika nisu u sezonu ušli onako kako su željeli pošto su u prvih pet kola upisali isto toliko poraza.

Ipak, u taboru povratnika u Premijer ligu ne očajavaju jer su svjesni da je prelazak u viši rang takmičenja uvijek težak i neizvjesan dok poručuju da se kvalitet njihovih igara polako, ali sigurno podiže što se moglo vidjeti i u posljednjem meču u kojem je aktuelni šampion Izviđač tek u samom finišu “poguran” nekim čudnim sudijskim odlukama uspio da ostvari trijumf rezultatom 25:24.

- Sezona je svakako duga i naporna, a u nju smo ušli sa mladom ekipom i nekoliko novih igrača pa treba vremena da se uigramo. Naša forma je u osjetnom porastu na posljednje tri utakmice što se najbolje vidjelo upravo na susretu sa Izviđačem na čiji konačan rezultat u znatnoj mjeri uticale sudije - rekao je jedan od trenera u klubu Aleksandar Golubović.

Govoreći o kvaliteti ekipe Drine Golubović je naglasio kako im najveći problem predstavlja to što nemaju potrebno iskustvo igranja u najvišem rangu.

- Istina je da je naša ekipa već dugo zajedno, ali isto tako nemamo nikakvog iskustva igranja mnogo jačih i kvalitetnijih utakmica. Jedino pivot Sredo Vidaković te Eldin Hajdarević imaju to iskustvo, Hajdarević posebno jer je dugo igrao u Norveškoj i Danskoj za klubove koji su nastupali u Ligi šampiona, a nosio je i dres sarajevske Bosne, takođe u tom elitnom takmičenju. Svjesni smo da nam treba vremena da se priviknemo na jedan drugačiji sistem igre, odnose na parketu i sudijski kriterijum - tvrdi Golubović.

Ipak, u Zvorniku vjeruju da će ljepši dani za njihov rukomet veoma brzo doći i da će Drina pokazati da zaslužuje da igra sa najboljim klubovima.

- Ne želimo da se ovo shvati kao nekakav izgovor, već jednostavno prenosimo realno stanje stvari, zbog čega smo i imali loš start. Vjerujem da ćemo vrlo brzo upisati prve bodove, a onda početi i jednu pozitivnu seriju koja će Drinu prema sredini tabele. Ima klubova sa kojima možemo ravnopravno da se nosimo, a već sada mogu reći da će se svi protivnici dobro pomučiti da u Zvorniku osvoje neki bod - kategoričan je Golubović.

 

Amateri

Trener Golubović sa ponosom je istakao činjenicu da u ekipi Drine nema nijednog profesionalca.

- U Drini nema nijednog igrača koji živi od rukometa i sve su to srednjoškolci, studenti i zaposleni radnici koji prije podne rade, a naveče dolaze na trening. Tu se razlikujemo od većine klubova koji imaju po dva treninga dnevno, plus odlazak u teretanu - kazao je Golubović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana