Pojačanje Borca Dino Ćorić vjeruje da će pomoći novom klubu da ostvari ciljeve: Borcu mjesto na evropskoj sceni

Darko Pašagić
Pojačanje Borca Dino Ćorić vjeruje da će pomoći novom klubu da ostvari ciljeve: Borcu mjesto na evropskoj sceni

BANjALUKA - Pojačanje Borca Dino Ćorić, koji je sa Banjalučanima potpisao dvogodišnji ugovor, vjeruje da će pomoći novom klubu da ostvari ambicije u drugom dijelu sezone i da će “crveno-plavi” ponovo izboriti plasman na evropsku scenu.

Dosadašnji kapiten Širokog Brijega, u kojem je proveo gotovo cijelu karijeru (samo šest mjeseci kao junior bio na pozajmici u Posušju) je istakao da se nije mnogo dvoumio gdje će se uhljebiti poslije raskida ugovora sa premijerligašem sa “Pecare”.

- Došao sam u veliki klub svijetle tradicije i vjerujem da ću svojim znanjem i iskustvom uspjeti pomoći Borcu da ponovo izbori mjesto na međunarodnoj sceni. Nisam se mnogo dvoumio oko dolaska na Gradski stadion, jer su čelnici novog kluba bili najkonkretniji. Uz sve to, u Banjaluci sam tokom karijere odigrao dosta utakmica i uvijek sam se lijepo osjećao. Nadam se da će tako biti i sada i da ću se veoma brzo uklopiti u novu sredinu. Borac je za mene veliki izazov u karijeri, ali sam siguran da ću očekivanja čelnika kluba i navijača ispuniti i da ćemo zajedničkim snagama ostvariti zacrtane planove - naglasio je Ćorić koji se odlično snalazi na svim pozicijama na desnoj strani terena.

Kao razlog uzimanja ispisnice u Širokom Brijegu naveo je da je jednostavno došao trenutak kada treba da napravi nešto novo u već dugoj igračkoj karijeri.

- U zrelim sam godinama i došlo je vrijeme za promjenu. Većinu novih saigrača odlično poznajem, a sigurno najbolje Gorana Zakarića sa kojim sa igrao zajedno u Širokom Brijegu. Među mojim novim saigračima ima dosta vrsnih fudbalera i vjerujem da će uz njih i moja karijera nastaviti da ide uzlaznom putanjom - naglasio je fudbaler koji je od 2009. godine neprekidno na “Pecari”.

Za to vrijeme je odigrao 291 utakmicu, od kojih čak 228 u Premijer ligi. Bez obzira na profesionalizam, rastanak sa Širokim Brijegom mu nije lako pao i emotivnom porukom se oprostio od svojih Hercegovaca.

- Kako 12 godina sastaviti u jednu rečenicu?! Jednostavno, ne pronalazim riječi kojima bih opisao period proveden u matičnom klubu. Ne mogu i ne želim nikoga posebno izdvajati - želim da kažem samo jedno veliko hvala. Ovo sigurno nije zbogom, nego samo do viđenja - rekao je Ćorić za “Fejsbuk” stranicu Širokog Brijega.

Turci žele Zakarića, Kiprani Ziljkića

Turski superligaš Goztepe želi da angažuje desnokrilnog napadača Gorana Zakarića koji iza sebe ima sjajnu polusezonu na Gradskom stadionu. Njemu je istekao ugovor sa Borcem, čiji čelnici još pregovaraju s njim o nastavku saradnje, a da li će ostati u Banjaluci ili će promijeniti sredinu, biće poznato u narednim danima. Lijevokrilni napadač Borca Almedin Ziljkić karijeru bi mogao da nastavi na Kipru, ali se na zna o kojem je klubu riječ, jer agencija koja ga zastupa ne želi da otkrije ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana