Miladin Rmuš, direktor Mladosti, ogorčen na Košarkaški savez: Zakazali su meč bez našeg znanja

Milan Zubović
Miladin Rmuš, direktor Mladosti, ogorčen na Košarkaški savez: Zakazali su meč bez našeg znanja

MRKONjIĆ GRAD - Rukovodstvo Mladosti tvrdi da je Košarkaški savez BiH bez njihovog znanja za 26. januar zakazao novi termin odgođene utakmice devetog kola protiv Slobode.

Sporni susret trebalo je da bude odigran 19. decembra, ali je odgođen na molbu Tuzlaka, koji su tvrdili da imaju mnogo igrača inficiranih virusom korona. To ne bi predstavljalo problem da Sloboda u punom sastavu nije odigrala utakmicu sa Studentom u Kupu Regionalnog košarkaškog saveza samo pet dana nakon odgođenog meča u ligi BiH. Logično pitanje koje se nameće je da li su članovi ekipe ozdravili za samo pet dana i da li su poštovani “kovid” protokoli u vezi sa izolacijom zaraženih članova. U taboru ekipe iz Mrkonjić Grada nadaju se da će meč biti registrovan službenim rezultatom 20:0 za njih, jer dokazi Tuzlaka nisu dovoljno uvjerljivi.

- U savezu se ne zna se ni ko pije ni ko plaća. Odgođenu utakmicu su nam prvo zakazali za 19. januar bez našeg znanja, što smo morali da odbijemo, jer je dvorana zauzeta. Problem je što sve ovo sada rade bez našeg znanja i ne znamo šta ćemo raditi dalje. Nismo pristali ni odbili odigravanje utakmice. Sloboda je poslala nepotpunu dokumentaciju u KS BiH i nadam se da će Upravni odbor riješiti slučaj u našu korist - rekao je direktor Mladosti Miladin Rmuš.

Član Upravnog odbora KS BiH Boris Spasojević kratko je rekao da će UO podržati Mladost ukoliko zvanično podnesu žalbu i dostave potrebnu dokumentaciju.

Pomenuti slučaj umnogome podsjeća na situaciju iz prvog kola prošle sezone, kada je susret Mladosti i Bosne Rojal bio odgođen na molbu sarajevskog kluba, koji je tvrdio da ima mnogo zaraženih igrača. Kasnije je ustanovljeno da nije bilo sve onako kako su Sarajlije tvrdile pa su meč registrovan službenim rezultatom u korist Mrkonjićana.

Mladost bi u nastavak sezone trebalo da uđe jača za Stefana Simanića, koji je ove sezone nastupao za Vrijednosnice Osijek. Centar rođen 2001. godine omladinski staž proveo je u redovima Igokee. S druge strane Sloboda će ostati bez jednog od najboljih igrača Rašona Dejvisa. Amerikanac je dobio ponudu iz mađarskog Segedina, u kojem će nastaviti karijeru, dok je u Tuzlu stigao na početku sezone iz Širokog.

Kup RS

Mladost će u polufinalu Kupa Republike Srpske odmjeriti snage sa banjalučkim Borcem, dok će se u drugom polufinalu sastati Leotar i pobjednik četvrtfinalnog meča Derventa/Radnik. Polufinalisti će se međusobno dogovoriti o terminima utakmice dok će Upravni odbor KSRS odlučiti o terminu finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana