Mihajlo Memedović - rekorder BiH i Srpske u skoku udalj za juniore

Srna
Mihajlo Memedović - rekorder BiH i Srpske u skoku udalj za juniore

SOKOLAC - Član Atletskog kluba /AK/ "Glasinac" sa Sokoca Mihajlo Memedović postavio je rekorde BiH i Republike Srpske u skoku udalj za mlađe i starije juniore i u sedmoboju za mlađe juniore nastupivši van konkurencije na Prvenstvu Srbije u višeboju za sve kategorije održanom u Beogradu.

Trener AK "Glasinac" Neđo Đurović rekao je Srni da je Memedović skokom udalj od 6,98 metara postao i prvak Srbije nastupajući van konkurencije i da mu je nedostajalo sedam centimetara da ispuni normu za Evropsko atletsko prvenstvo.

On je dodao da je Memedović u disciplini sedmoboj sa 4.505 bodova ostvario rezultat bolji za 1.000 bodova od dosadašnjeg rekorda BiH za mlađe juniore i da je postao prvak BiH u sedmoboju za ovu kategoriju.

Đurović je naveo da je Memedović u sedmoboju, takmičeći se na 60 metara, 60 metara sa preponama, skokovima udalj, uvis i skoku s motkom, te u bacanju kugle i trci na 1.000 metara u svim disciplinama postigao lični rekord, što je za svaku pohvalu.

"Memedović je još jednom pokazao da je veliki potencijal i budućnost atletike `Glasinca` jer je i na prethodnom dvoranskom prvenstvu Srbije u Beogradu pokazao da je speman za nove rekorde", istakao je Đurović.

Atletski savez Srbije bio je organizator Prvenstva Srbije u dvorani u višeboju za sve kategorije koje je održano minulog vikenda u Beogradu.

Atletičar "Glasinca" nastupio je na ovom takmičenju sa još dva sedmobojca iz BiH van konkurencije.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana