Igokeina mašina od koje strepi Evropa: Ognjen Radošić novo srpsko košarkaško čudo

Dejan Kondić
Igokeina mašina od koje strepi Evropa: Ognjen Radošić novo srpsko košarkaško čudo

LAKTAŠI - Evropsko prvenstvo u košarci za igrače do 16 godina počinje danas u Skoplju, a jedna od najvećih zvijezda je Igokein Ognjen Radošić.

Kapiten i najbolji igrač reprezentacije Srbije pažnju ovdašnje javnosti na sebe je skrenuo u prijateljskoj utakmici protiv Španije, kada je postigao 38 poena. O Radošiću piše i FIBA. Na sajtu svjetske košarkaške federacije “orlovi” se svrstavaju među favorite za medalju, a Igokein as među najveće zvijezde turnira.

- Srbija ima izuzetnu generaciju i sigurno pripada grupi favorita za osvajanje medalja. Na krilu će ih predvoditi atletski sjajni Ognjen Radošić koga će biti jako teško zaustaviti kada ide na prodor do koša, kao i u kontrama. On pokazuje vještinu, a posjeduje i neke akrobatske poteze u svom arsenalu. Ljevak je i ima potencijal kao šuter, mada mu treba vremena da postane konstantan. Očekuje se da će “puniti sve kolone” i biti interesantan i u odbrani sa svojim brzim rukama - navodi se u tekstu.

U Igokei zadovoljno trljaju ruke. Svjesni su kakav dijamant imaju u svojoj riznici. Tim iz Aleksandrovca je mladog Beograđanina ugrabio ispred nosa Crvene zvezde, Partizana, ali i brojnih inostranih klubova. Sportski direktor Vuk Radivojević smatra da su rad sa mlađim kategorijama i uslovi koje klinci imaju u Igokei najbolji u regionu.

- Ognjen i njegova porodica prepoznali su kvalitet našeg sistema i odabrali Igokeu ispred brojnih drugih klubova koji su bili zainteresovani za njegove usluge. Doveli smo ga iz Vizure, koja isto odlično radi sa mladim igračima. Međutim, mislim da smo odskočili ispred svih timova u regionu - ponosno je istakao Radivojević.

Jedan od trenera koji rade sa mladim igračima u Igokei Slobodan Kecman ističe da se na Radošića mora obratiti posebna pažnja. Takođe dodaje da u Prvoj ligi Republike Srpske, u dresu Student Igokee ima neophodnu minutažu koja mu je potrebna za dalji razvoj.

- Radošić ima sjajne fizičke predispozicije, smisao za igru i stvarno puno obećava. Budućnost je kluba i srpske košarke. Od njega imamo velika očekivanja, jer je talentovan i vrijedan dječak - rekao je Kecman.

Jedna medalja ovog ljeta već je stigla u Igokeu. Aleksa Čovičković, član reprezentacije Srbije do 18 godina, sa svojim saigračima osvojio je bronzu na minulom Evropskom prvenstvu u Turskoj. Kada na sve to dodamo da je prvotimac Dalibor Ilić ovog ljeta prešao u Crvenu zvezdu, jasno je da dugogodišnje ulaganje u mlade daje rezultate.

- Dalibor je, mislim, bio među prvim dječacima koje smo doveli kada su Igor Dodik i Pavle Ćorović pokrenuli ovu priču oko razvoja mlađih selekcija. Drago nam je što je prešao u Zvezdu, jer je zaslužio evroligaški nivo. Nadam se da će i ostali ići tim putem. Sada sve dobija smisao i daje rezultate i na evropskoj sceni. Trebalo je vremena da sistem zaživi i da se ti momci oforme. Na tome ćemo i dalje raditi i poboljšavati uslove koje imamo - poručio je Radivojević.

Hrvatska prvi rival

Srbija će na Evrobasketu za igrače do 16 godina u Sjevernoj Makedoniji biti u grupi sa selekcijama Slovenije, Hrvatske i Danske. Prvi rival večeras od 21 čas je selekcija Hrvatske. “Orlići” u subotu igraju protiv Danske, dok je duel sa Slovenijom na programu u nedjelju. Sve ekipe nastavljaju takmičenje u osmini finala, a šampionat traje do 20. avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana