Igokea gostuje kod Nimburka u trećem kolu Lige šampiona: Pobjedom se otvara pogled ka top 16

Milan Zubović
Igokea gostuje kod Nimburka u trećem kolu Lige šampiona: Pobjedom se otvara pogled ka top 16

PRAG - Treće iskušenje u Ligi šampiona košarkaši Igokee imaće večeras od 18.30 časova protiv Nimburka u gostima.

Aleksandrovčani imaju pobjedu i poraz, isto kao i Česi, tako da je meč od velike važnosti za oba tima. Pobjeda otvara put ka drugoj fazi, mada ni poraz ne bi mnogo umanjio šanse, ali se izabranici trenera Dragana Bajića nadaju prošlosezonskom uspjehu, kada su prošli među 16 najboljih timova elitnog FIBA takmičenja. Pobjeda nad Splitom u ABA ligi donekle je zaliječila rane od poraza protiv Galatasaraja i Budućnosti, dok bi eventualni večerašnji trijumf vratio osmijehe na lica svih u taboru aleksandrovačke ekipe. Susret će biti igran u Pragu, a Bajić se pred utakmicu požalio na dužinu putovanja.

- Put je trajao 14 i po časova i nikada u karijeri nisam imao ovako teško putovanje. Otkazali smo jutarnji trening, koji je trebalo da bude dan prije utakmice, jer su igrači jako umorni pa želimo da se što bolje odmorimo i spremimo. Nimburk nije atraktivno ime, ali zaslužuje ogroman respekt. Zadržao je na okupu tim od prošle sezone koji je igrao Fajnal ejt Lige šampiona, što dovoljno govori o njegovoj snazi - izjavio je Bajić.

Ekipa koju predvodi selektor Slovenije Aleksandar Sekulić sastavljena je od čeških igrača, među kojima je najpoznatije ime dugogodišnji reprezentativac te zemlje Petr Benda koji ne odustaje ni u 39. godini, a uz njega tu su još tri Amerikanca. Nimburk je obje utakmice do sada igrao u gostima. Deklasiran je od Galatasaraja (101:85), dok je pobijedio PAOK uz poen razlike.

- Trener Sekulić radi odličan posao, ekipa igra specifičnu košarku i mnogo šutira za tri poena, što je veoma teško braniti. Vjerujem da smo spremni da odgovorimo nezgodnoj ekipi pod uslovom da se što bolje odmorimo mada bi­ to trebalo da ostavimo sa strane. Ako nam se ukaže prilika da ostvarimo trijumf, znaćemo je iskoristiti - dodao je Bajić.

Nimburk je nastupao u ABA ligi tokom sezone 2010-11, kada je i Igokea takođe bila debitant u regionalnom takmičenju. Sastali su se dva puta, u Pragu je bilo 70:65, a u Laktašima 82:70. Nimburk je sezonu završio sa skorom 12-14, a Igokea 11-15. Drugi meč grupe E sinoć su igrali PAOK i Galatasaraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana