Igokea gostuje kod Nimburka: Top 16 se vidi iz Praga

 Milan Zubović
Igokea gostuje kod Nimburka: Top 16 se vidi iz Praga

PRAG - Sa veoma dobrim izgledima da se dokopaju čak i prvog mjesta u grupi košarkaši Igokee otputovali su na noge Nimburku, gdje će večeras od 18.30 časova u petom kolu Lige šampiona tražiti novu pobjedu ove sezone.

Gostujući trijumf u prošlom kolu nad Bilbaoom vratio je ekipu trenera Dragana Bajića u igru za prvo mjesto na tabeli grupe D do kojeg može stići ukoliko joj se poklope rezultati ostalih utakmica. Pobjedom bi takođe ostala u igru za drugu ili treću poziciju koja donosi nastup u baražu za popunu top 16 faze. Eventualnim slavljem Igokea bi izbacila češki tim iz trke za dalji plasman, a sebi obezbijedila dodatne dvije utakmice kao što je to bio slučaj prošle sezone. Prvi susret ove sezone sa ekipom iz Praga Igokea je riješila u svoju korist, a na ruku joj ne ide tradicija koja kaže da je poražena u dva dosadašnja gostovanja u “Kralovki”. Klub iz Republike Srpske otputovao je za Prag u ne baš sjajnoj atmosferi, jer je neočekivano poražen od Zadra na svom terenu u dramatičnoj završnici desetog kola ABA lige. Bajića i dalje muči skraćena rotacija. Na raspolaganju ima devet igrača nakon što se Nikola Marić vratio u sastav, dok Darko Talić još nije.

- Posle neugodnog poraza od Zadra moramo da se presaberemo i damo sve od sebe pa da slavimo protiv Nimburka. Ekipu dobro poznajemo, igrali smo i prošle godine, tako da nekih posebnih iznenađenje neće biti. Fokus, koncentracija i energija moraju biti na visokom nivou. To je naš put ka pobedi - rekao je kapiten Igokee Marko Jošilo.

U drugom susretu petog kola Behčešehir će od 18 časova ugostiti Bilbao. U slučaju eventualnog poraza protiv Nimburka Igokea ne bi izgubila šanse za dalji plasman i tada bi sve rješavala na svom terenu 21. decembra protiv Bahčešehira u posljednjem kolu grupne faze takmičenja.

Grupa D

1. Bilbao   4        3        1        314:284      7

2. Bahčešehir    4        2        2        300:306      6

3. Igokea    4        2        2        322:310      6

4. Nimburk          4        1        3        287:323      5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana