Игокеа гостује код Нимбурка: Топ 16 се види из Прага

 Милан Зубовић
Игокеа гостује код Нимбурка: Топ 16 се види из Прага

ПРАГ - Са веома добрим изгледима да се докопају чак и првог мјеста у групи кошаркаши Игокее отпутовали су на ноге Нимбурку, гдје ће вечерас од 18.30 часова у петом колу Лиге шампиона тражити нову побједу ове сезоне.

Гостујући тријумф у прошлом колу над Билбаоом вратио је екипу тренера Драгана Бајића у игру за прво мјесто на табели групе Д до којег може стићи уколико јој се поклопе резултати осталих утакмица. Побједом би такође остала у игру за другу или трећу позицију која доноси наступ у баражу за попуну топ 16 фазе. Евентуалним слављем Игокеа би избацила чешки тим из трке за даљи пласман, а себи обезбиједила додатне двије утакмице као што је то био случај прошле сезоне. Први сусрет ове сезоне са екипом из Прага Игокеа је ријешила у своју корист, а на руку јој не иде традиција која каже да је поражена у два досадашња гостовања у “Краловки”. Клуб из Републике Српске отпутовао је за Праг у не баш сјајној атмосфери, јер је неочекивано поражен од Задра на свом терену у драматичној завршници десетог кола АБА лиге. Бајића и даље мучи скраћена ротација. На располагању има девет играча након што се Никола Марић вратио у састав, док Дарко Талић још није.

- После неугодног пораза од Задра морамо да се пресаберемо и дамо све од себе па да славимо против Нимбурка. Екипу добро познајемо, играли смо и прошле године, тако да неких посебних изненађење неће бити. Фокус, концентрација и енергија морају бити на високом нивоу. То је наш пут ка победи - рекао је капитен Игокее Марко Јошило.

У другом сусрету петог кола Бехчешехир ће од 18 часова угостити Билбао. У случају евентуалног пораза против Нимбурка Игокеа не би изгубила шансе за даљи пласман и тада би све рјешавала на свом терену 21. децембра против Бахчешехира у посљедњем колу групне фазе такмичења.

Група Д

1. Билбао   4        3        1        314:284      7

2. Бахчешехир    4        2        2        300:306      6

3. Игокеа    4        2        2        322:310      6

4. Нимбурк          4        1        3        287:323      5

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана