Borac bez najvećeg pojačanja ide na noge Slobodi

Darko Pašagić
Foto: FK Borac Banja Luka

BANjALUKA- Pred susret petog kola Premijer lige u kome će u subotu od 17 časova u Banovićima biti gost tuzlanske Slobode Borac je dobio najveće pojačanje u ovom prelaznom roku, Nikolu Ninkovića, koji će biti potpuno spreman za sva iskušenja tek za nekih dvadesetak dana.

Ovaj fudbaler karijeru je započeo u Partizanu, a potom ga je put odveo u Italiju, gdje je igrao za Kjevo, Đenova, Empoli, Askoli i Brešu. Prošlu sezonu je nastupao za novosadski Proleter, a na Gradski stadion je stigao kao slobodan igrač.

- Ninković je odradio prvi trening i testiranja. Nije spreman 100 odsto, ali njegovi kvaliteti su nesporni. To je igrač koji je igrao u Seriji A, promijenio nekoliko klubova, dao gol jednom Milanu. Jasno je o kakvnom se igralu radi, ali mora da prođe pripreme od tri nedelje da bi bio na nivou koji mi od njega očekujemo - kazao je Lalatović.

Dolazak Ninkovića ne znači i kraj aktivnosti u prelaznom roku kada je u pitanju Borac. U skladu sa tržištem i mogućnostima, ukoliko se ukaže prilika Banjalučani će dovesti bar još jedno pojačanje.

- Voleo bih da dovedemo još jednog bržeg igrača, poput Envera Kulašina koji bi pravio razliku. Da li ćemo uspjeti ili ne videćemo. Moram pohvaliti upravu, a problem je u igračima. Drugi klubovi im daju više. Neki nisu hteli doći u Borac za iste pare koje imaju u Srbiji. Oni ovo smatraju inostranstvom. Tražili su bar 10 odsto više, to je za nas dosta para i nismo imali mogućnosti da im izađemo u susret – nastavio je Lalatović.

Pred meč sa Tuzlacima atmosfera u ekipi je dobra i trener Banjalučana je ubijeđen da će njegovio izabranici dati svoj maksimum.

 - Sigurno nas čeka teška utakmica. Zašto teška, pa gledajte mi smo izgubili od Sarajeva, a Tuzla Siti ih je pobijedila, a opet odigrala neriješeno sa Slobodom. Ovdje svako svakog može da pobedi. Biće neizvesna utakmica, jer ni oni ne igraju na svom terenu. Možda nam to bude mala olakšavajuća okolnost. Nama će možda više odgovarati da kroz pas igru probamo doći do dobrog rezultata. Moramo biti čvrsti da bi došli do nove pobede  - dodao je Lalatović

U ostalim susretima petog kola sastaju se: subota: Sloboda - Borac (17 časova), Posušje - Sloga (D) (17,30), Željezničar - Tuzla siti (21), nedjelja: Igman - Sarajevo (17,30 časova), igrano u petak kasno poslijepodne Leotar - Velež, Zrinjski - Široki Brijeg odgođeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana