Razmjena Ronaldove trake za ček sa novcem za liječenje malog Gavrila

Srna
Razmjena Ronaldove trake za ček sa novcem za liječenje malog Gavrila

BEOGRAD - U Beogradu je danas kompanija “Mocart”, nakon što je pobijedila na humanitarnoj licitaciji i otkupila kapitensku traku slavnog fudbalera Kristijana Ronalda, uručila ček na 7,5 miliona dinara /64.000 evra/ za liječenje bebe Gavrila.

Primopredaja čeka i kapitenske trake, koju je na licitaciju stavio vatrogasac Đorđe Vukićević, održana je ispred zgrade Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Kapitensku traku, koju je Ronaldo bacio na travu stadiona “Rajko Mitić” iz revolta što mu nije priznat gol za pobjedu Portugala protiv Srbije, pronašao je vatrogasac Vukićević i stavio na aukciju kako bi prikupio novčana sredstva za liječenje dječaka.

Novac će biti uplaćen za liječenje šestomjesečnog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Za liječenje malog Gavrila potrebna su dva i po miliona evra.

Vukićević je prilikom razmjene Ronaldove trake za ček izrazio nadu da će uspjeti spasavanje života malog Gavrila i da će biti prikupljeno što više sredstava.

Primopredaji su prisustvovali generalni direktor kompanije “Mocart” Slobodan Prodanović sa saradnicima, kao i predstavnici Sektora za vanredne situacije na čelu sa Lukom Čaušićem, vršiocem dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnikom Sektora za vanredne situacije.

Prodanović je rekao da je kompanija “Mocart” odlučila da pomogne da se skupi novac za liječenje malog Gavrila, za koga je posljednjih dana čuo cijeli svijet, ali i upoznao Đorđa, koji je mnogo učinio za dječaka.

“Mi smo pobedili na licitaciji i omogućili Gavrilu da bude pobednik, a Đorđe je pobednik van konkurencije”, istakao je Prodanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana