Razija Mujanović: Miki Vuković bio trener, drugi otac, uzor...

Tanjug
Razija Mujanović: Miki Vuković bio trener, drugi otac, uzor...

TUZLA - Legendarna košarkašica bivše Jugoslavije Razija Mujanović emotivno se oprostila od košarkaškog trenera Mihajla Mikija Vukovića, koji je preminuo u 76. godini u Valensiji.

Upravo je Vuković otkrio Raziju Mujanović, a s košarkašicama Jedinstva iz Tuzle 1989. godine postali su šampioni Evrope.

Kasnije su sarađivali i u Valensiji, gdje su 1992. godine takođe bili šampioni Starog kontineta, a dvie godine ranije sa reprezentacijom Jugoslavije osvojili su srebro na Svjetskom prvenstvu.

- Trener, drugi otac, pedagog, prijatelj, šampion, primjer i uzor. Oprostite mi na greškama, ako ih bude, iz mene pišu bol i emocije ove oproštajne riječi... Večeras bih samo da kažem hvala - napisala je Mujanović na Fejsbuku.

- Hvala ti treneru što si me naučio da budem šampion i da se ponašam tako. Hvala ti što si me naučio da su oni skromni iznutra najbogatiji. Hvala ti što mi nikad nisi dopustio da odustanem, jer isto tako ja danas ne dam svojim djevojčicama da odustanu od svojih snova! Pričam im o tebi, jer niko ne smije zaboraviti ko je profesor košarke, genije. „Hvala ti za sve ''kaznene treninge''. Hvala ti što si Tuzlu i Jedinstvo učinio košarkaški besmrtnim. Hvala ti za sve uspomene, razgovore, za svaki moj roditeljski sastanak na koji si otišao, za sve riječi motivacije, za to što si vjerovao u mene kada niko drugi nije, za to što sam postala najbolja jer to bez Tebe ne bi bilo moguće - navela je Mujanovićeva.

Centar jugoslovenske reprezentacije, članica Fibine kuće slavnih, Vukovića je u više navrata izdvojila kao najvažniju ličnost u njenoj karijeri.

- Da se ja pitam, Mejdan bi nosio tvoje ime! Da se ja pitam, ti bi treneru bio u FIBA Halll of Fame! Da se ja pitam, ti bi bio u školskim udžbenicima - a ja ti treneru obećavam, nikad te nećemo zaboraviti, dok sam ja živa i daću sve od sebe da se nešto pitam! Počivaj u miru treneru svih trenera! A koga sad da nazovem prije ili poslije utakmice reprezentacije i pitam za savjet? - dodala je Mujanović.

 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana