Olimpijski komitet Srbije: Đokoviću političkom odlukom oduzeli pravo da se bori za titulu

Srna
Olimpijski komitet Srbije: Đokoviću političkom odlukom oduzeli pravo da se bori za titulu

BEOGRAD- Olimpijski komitet Srbije ocijenio je da je Novaku Đokoviću političkom odlukom i na nesportski način oduzeto pravo da se bori za 10. titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

Iz Olimpijskog komiteta je saopšteno da je Đoković u teškim okolnostima sa kojima se suočio u Australiji pokazao sve manire najvećeg šampiona i izašao kao pobjednik.

U saopštenju se ocjenjuje da je tretman koji je Đoković imao tokom kompletnog boravka u Australiji bio apsolutno neprihvatljiv i da nije bio u skladu sa njegovim statusom, ophođenjem i namjerom da poštuje sve zahtjeve i propise koji su stavljani pred njega.

-Nažalost, očigledna je loša namera prema najboljem sportisti sveta, koja je bila prisutna sve vreme ovog procesa. Posebno smatramo neprihvatljivim što je očigledno da se na odluku čekao poslednji trenutak pred početak turnira, pa bi Novak, čak i da mu je odobren ostanak u Australiji, bio u potpuno neravnopravnoj situaciji sa ostalim teniserima - navedeno je u saopštenju.

Iz Olimpijskog komiteta poručuju da su ponosni na Đokovića i na način na koji se nosio sa ovim izuzetno teškim i neprijatnim okolnostima.

-Dostojanstveno, šampionski! I zato, uprkos ovoj skandaloznoj odluci, smatramo da je Novak opet izašao kao pobednik. Bez obzira na to što je sigurno osetio veliku podršku svojih sunarodnika i dobrog dela svetske javnosti, samo on zna koliko mu je prethodnih dana bilo teško, a on je i u takvim okolnostima pokazao sve manire najvećeg šampiona - ističe se u saopštenju.

Đoković je već na putu ka Dubaiju, ali se ne zna koja će biti njegova konačna destinacija na putu iz Melburna.

Iz njegovog tima za odnose sa javnošću potvrdili su da se Đoković neće oglašavati dok se ne završi "Australijan open".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana