Odbijen Mamićev zahtjev da kaznu služi u BiH

Srna
Odbijen Mamićev zahtjev da kaznu služi u BiH

ZAGREB - Vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je molbu Zorana Mamića da zatvorsku kaznu izdržava u BiH, čime je odluka o upućivanju bivšeg trenera Dinama u remetinečki zatvor postala pravosnažna i izvršna, saznaju hrvatski mediji na sudu.

Ako se Zoran Mamić ne javi do ponoći u Odjel za dijagnostiku zatvora u Zagrebu, zatvor će o njegovom nejavljanju obavijestiti sudiju izvršenja zagrebačkog Županijskog suda, koji će dati nalog policiji da za Mamićem raspiše Interpolovu potjernicu, dok će za njim zagrebački Županijski sud izdati Evropski nalog za hapšenje, pojasnio je Hini portparol suda Krešimir Devčić, prenio je Indedž.

Nakon što se raspiše potjernica za Zoranom Mamićem, USKOK mora zatražiti da se i njemu sudi u odsutnosti, što će se dostaviti vanraspravnom vijeću Županijskog suda u Osijeku, koji će o tome odlučivati, rekao je za Hinu portparol osječkog Županijskog suda Miroslav Rožac.

Dodao je da će se nakon toga zakazati datumi glavnih rasprava za drugi postupak na koji se Zoran Mamić uredno odazivao do odlaska u BiH u aprilu, nakon čega je poručio da kaznu želi odslužiti u toj državi.

Osječki sud je ranije izvijestio da bi se Zoranov brat, Zdravko Mamić, trebao do 14. maja pojaviti u zatvoru u zagrebačkom Remetincu, a u suprotnom će za njim Županijski sud u Osijeku raspisati nalog za hapšenje.

Taj sud je za Zdravka Mamića nadležan jer se i otprije zna da je u bijegu, s obzirom na to da je, za razliku od brata, u BiH otišao još prije izricanja nepravosnažne presude, navodi Indedž.

Uz Zorana Mamića, kojem je Vrhovni sud zbog izvlačenja novca iz Dinama smanjio kaznu na četiri godine i osam mjeseci, u zatvor se do ponedjeljka u ponoć mora javiti i bivši poreznik Milan Pernar, kojem je najviši sud smanjio kaznu na tri godine i dva mjeseca.

Vrhovni sud je sredinom marta u istom predmetu Zdravku Mamiću pravosnažno potvrdio kaznu od šest i pol godina zatvora, dok je bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću potvrđena kazna od tri godine zatvora.

Na sudu u Osijeku, čija su dvojica sudija udaljena s funkcije i zbog druženja sa Zdravkom Mamićem, u međuvremenu je počelo i drugo suđenje za izvlačenje novca iz Dinama.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana