Borac kreće po pehar i ABA ligu

Milan Zubović
Borac kreće po pehar i ABA ligu

PODGORICA - Čast da otvore završni balon turnir Druge ABA lige imaće košarkaši Borca koji će danas od podne odmjeriti snage sa Podgoricom u glavnom gradu Crne Gore.

Sa mnogo samopouzdanja Banjalučani su stigli na završni turnir gdje će voditi velike bitke za trofej, a dodatnu snagu dao im je trijumf Čapljine nad Slobodom nakon kojeg su izborili nastup u Ligi za prvaka BiH. Izabranici trenera Dragana Nikolića bili su razočarani nakon trijumfa nad Leotarom, ali im je trijumf Čapljinaca u Tuzli vratio osmijeh na lice mada su svjesni da neće lako stići do trijumfa. Podgoričane su lako nadigrali u Banjaluci, a takmičenje završili na trećem mjestu sa devet pobjeda i četiri poraza dok je crnogorski tim bio šesti sa učinkom 7-6.

- Definitivno nas čeka teška utakmica, možda i najteža do sada u Drugoj ABA ligi. Susret što slijedi sigurno neće biti ni blizu onoga iz Banjaluke kada samo lako trijumfovali tako da moramo biti maksimalno oprezni da bismo napravili nešto. Podgorica igra u svom gradu, na svom terenu tako da ima određenu prednost mada i mi imamo mnogo aduta da odgovorimo na njihove izazove - izjavio je plejmejker i kapiten Borca Draško Knežević.

Svaki par u četvrtfinalu, polufinalu i finalu igraće po dvije utakmice, a dalje će proći onaj tim koji bude imao bolju koš razliku iz dvomeča.

- Prva utakmica je veoma bitna, prije svega na psihološkom planu, mada je ona tek prvo poluvrijeme jer ćemo igrati 80 minuta. Zato je važno da zadržimo fokus, smanjimo oscilacije u igri jer nas ti crni minuti mogu koštati plasmana dalje. Sistem takmičenja nije standardan, možda djeluje malo nelogičan, ali je jedino rješenje u ovom trenutku jer bi u slučaju da igramo na dvije pobjede došlo do zamora kod pojedinih ekipa i ne bismo stigli na vrijeme sve da završimo. Raspored je zgusnut, nema mnogo vremena za odmor, ali za ovo smo se borili cijele sezone tako da nastavljamo punim gasom - rekao je Knežević.

Obradovala ga je pobjeda Čapljine u Tuzli.

- To nam je dodatni motiv da napravimo još bolji rezultat u Drugoj ABA ligi i zaslužili smo mjesto među prvih pet ekipa pogotovo nakon svih čudnih događaja u posljednjim kolima - dodao je Knežević.

Pored ovog meča danas od 16 časova će igrati Spars i Zlatibor dok će se sutra Mladost Zemun - MZT (12) i Studentski centar - Sloboda Užice (16). Plasman u prvi razred regionalnog takmičenja izboriće pobjednik, dok će finalista plej-ofa igrati u baražu protiv 13-plasiranog tima ABA lige.

Liga za prvaka

Takmičenje u Ligi za prvaka BiH počeće 28. umjesto 21. aprila kako je prvobitno planirano zbog obaveza Borca i Sparsa u Drugoj ABA ligi. U prvom kolu sastaće se Široki - Spars, Čelik - Igokea i Borac - Leotar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana