Video podigao tenzije između Crnogoraca i turista iz Srbije: Koliko je povoljno ljetovati u Crnoj Gori?

G.S.
Video podigao tenzije između Crnogoraca i turista iz Srbije: Koliko je povoljno ljetovati u Crnoj Gori?

Jedna TikTok stranica iz Crne Gore objavila je video-snimak koji je izazvao buru na ovoj popularnoj društvenoj mreži, a na snimku je prikazano kako turisti očekuju da im izgleda ljetovanje.

- Apartman sa pogledom na more 20 evra. Ležaljke cijeli dan pet evra. Svježi morski plodovi sedam evra. Rentanje vozila 20 evra. Svaki dan nova posteljina - navodi su u navedenom video-snimku uz opis “Ima li istine ođe? Jes da znamo nekad uštinut za novčanik, ali sam znao palačinke van Crne Gore platit 10 evra, a ne što drugo”.

Većina korisnika ove društvene mreže shvatila je ovaj kratak video kao sitnu provokaciju, te su se ređali bjesni komentari, prije svega srpskih turista.

- Ne brate. Očekujemo da nas ne mrzite što smo došli, da se nasmejete, da nas ne gledate kao hodajuće novčanike… Pa da se i vratimo. A troši se svuda - napisao je jedan od korisnika ove mreže, na šta su se nanizali brojni komentari turista iz Srbije na račun cijena i kvaliteta usluge na crnogorskom primorju.

„Kako Crnogorci očekuju: apartman bez vode 300 evra, ležaljka 100 evra, morski plodovi 70 evra - mušlje i pasta, renta bike 100 evra”.

„A kako Montenegrini očekuju da im izgledaju turisti? Da uplate cijelo ljetovanje, da uplate 200 piva, 10 lježaljki, 5 suncobrana… A da uopšte ne dođu.”

@montenegrinbeauty Ima li istine ođe? Jes da znamo nekad uštinut za novčanik, ali sam znao palačinke van Crne Gore platit 10€, a ne što drugo. #crnagora #ljeto #putovanje #montenegro #zanimljivo ♬ original sound - Montenegrin Beauty

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana