Turistička organizacija "Fligi“: Srbija među pet evropskih destinacija za kineze

Srna
Turistička organizacija "Fligi“: Srbija među pet evropskih destinacija za kineze

BEOGRAD - Turistička platforma „Fligi“ izabrala je Srbiju kao jednu od pet destinacija koju bi kineski turisti trebalo da posjete nakon pandemije virusa korona.

Osim Srbije, u izboru „Fligija“ za kampanju uživo su Francuska, Njemačka, Finska i Velika Britanija, saopšteno je iz Turističke organizacije Srbije.

Predstavljanje turističkih potencijala Srbije na „Fligiju“ u Kini pratilo je na hiljade Kineza koji su sve vrijeme ostali na mreži, a Srbija je dobila više od 200.000 lajkova, navedeno je u saopštenju.

Direktor Turističke organizacije Srbije Marija Labović je u uključenju tokom promocije podsjetila da su vize za kineske državljane ukinute, dok su se Kinezi tokom uključenja javljali sa komentarima da jedva čekaju da se steknu zdravstveni uslovi da posjete Srbiju.

„Fligi“ je brend „Alibaba grupe“, čiji je fokus na mlađim generacijama takozvanih milenijalaca, a na toj platformi je prošle godine ideju za putovanje potražilo oko 270 miliona ljudi.

Srbija je u posljednje dvije godine postala najbrže rastuća destinacija na „Fligi“ platformi, a u 2019. je broj rezervacija za putovanje u Srbiju tim putem povećan za čak 147 odsto i više od polovine bili su putnici mlađi od 35 godina.

Turistička organizacija Srbije potpisala je 7. septembra prošle godine ugovor sa kineskom kompanijom „Alibaba“ o turističkoj promociji Srbije do 30. novembra 2019. na svim platformama u Kini, kao i na kineskim društvenim mrežama „ViČet“ i „Vejbo“, koje su pandan „Fejsbuku“, „Instagramu“ i „Tviteru“.

„U platformi Fligi su uvidjeli ogroman potencijal srpskog turističkog tržišta i odlučili da kampanja sa Srbijom, ove godine, bude besplatna“, navedeno je u saopštenju.

„Alibaba grupa“ je kineska kompanija za multinacionalne tehnologije specijalizovana za internet trgovinu, maloprodaju, internet i tehnologiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana