Tуристичка организација "Флиги“: Србија међу пет европских дестинација за кинезе

Срна
Tуристичка организација "Флиги“: Србија међу пет европских дестинација за кинезе

БЕОГРАД - Туристичка платформа „Флиги“ изабрала је Србију као једну од пет дестинација коју би кинески туристи требало да посјете након пандемије вируса корона.

Осим Србије, у избору „Флигија“ за кампању уживо су Француска, Њемачка, Финска и Велика Британија, саопштено је из Туристичке организације Србије.

Представљање туристичких потенцијала Србије на „Флигију“ у Кини пратило је на хиљаде Кинеза који су све вријеме остали на мрежи, а Србија је добила више од 200.000 лајкова, наведено је у саопштењу.

Директор Туристичке организације Србије Марија Лабовић је у укључењу током промоције подсјетила да су визе за кинеске држављане укинуте, док су се Кинези током укључења јављали са коментарима да једва чекају да се стекну здравствени услови да посјете Србију.

„Флиги“ је бренд „Алибаба групе“, чији је фокус на млађим генерацијама такозваних миленијалаца, а на тој платформи је прошле године идеју за путовање потражило око 270 милиона људи.

Србија је у посљедње двије године постала најбрже растућа дестинација на „Флиги“ платформи, а у 2019. је број резервација за путовање у Србију тим путем повећан за чак 147 одсто и више од половине били су путници млађи од 35 година.

Туристичка организација Србије потписала је 7. септембра прошле године уговор са кинеском компанијом „Алибаба“ о туристичкој промоцији Србије до 30. новембра 2019. на свим платформама у Кини, као и на кинеским друштвеним мрежама „ВиЧет“ и „Вејбо“, које су пандан „Фејсбуку“, „Инстаграму“ и „Твитеру“.

„У платформи Флиги су увидјели огроман потенцијал српског туристичког тржишта и одлучили да кампања са Србијом, ове године, буде бесплатна“, наведено је у саопштењу.

„Алибаба група“ је кинеска компанија за мултинационалне технологије специјализована за интернет трговину, малопродају, интернет и технологију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана