Slovenci jedva dočekali putovanja,prvi let jutros za Tenerife

Tanjug
Slovenci jedva dočekali putovanja,prvi let jutros za Tenerife

LjUBLjANA- Veliko interesovanje Slovenaca za turistička putovanja nakon dugotrajnog zatvaranja potvrdio je prvi čarter let kojim je jutros na Tenerife na sedmodnevni odmor u Španiji otputovalo 180 putnika u organizaciji nekoliko agencija.

Za slobodna mjesta u avionu prevoznika "Trejd era" interesovanje je bilo veliko i rasprodata su u roku od nekoliko dana, nakon poboljšanja epidemiološke situacije u državi, ali i boljih vremenskih prilika te predstojećih praznika.

Turističke agencije zato planiraju još nekoliko čarter letova za udaljene egzotične destinacije, a već nude i paket aranžmane na tradicionalnim, klasičnim turističkim odredištima Slovenaca, među kojima je Hrvatska u samom vrhu, prenijela je Hina.

- Očito je da ljudi žele da putuju, a putovanja organizujemo uz sve bezbjednosne protokole koje treba u cjelosti primijeniti - navode u Kompasu, jednoj od agencija koje su organizovale let na Tenerife.

Upravnik ljubljanske vazdušne luke "Fraport Slovenija" kaže da tokom preostale zimske sezone nakon prvog čartera imaju u planu njih još nekoliko.

Ujedinjeni Arapski Emirati, Dubai, Sejšeli, Maldivi, Zanzibar, karipska ostrva, Meksiko, neke su od zimskih destinacija za koje vlada prilično interesovanje, ali i Sarajevo zbog skijanja na Jahorini, no najpopularnije prolećne i letnje destinacije ostaju Sredozemlje, posebno hrvatska obala.

Turisti koji su otputovali na Tenerife morali su zbog španskih vlasti da pokažu negativan PCR test na virus korona, a moraće i da se testiraju na aerodromu nakon povratka, osim ako nisu preležali kovid-19 ili su već vakcinisani protiv te zarazne bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana