Словенци једва дочекали путовања,први лет јутрос за Тенерифе

Танјуг
Словенци једва дочекали путовања,први лет јутрос за Тенерифе

ЉУБЉАНА- Велико интересовање Словенаца за туристичка путовања након дуготрајног затварања потврдио је први чартер лет којим је јутрос на Тенерифе на седмодневни одмор у Шпанији отпутовало 180 путника у организацији неколико агенција.

За слободна мјеста у авиону превозника "Трејд ера" интересовање је било велико и распродата су у року од неколико дана, након побољшања епидемиолошке ситуације у држави, али и бољих временских прилика те предстојећих празника.

Туристичке агенције зато планирају још неколико чартер летова за удаљене егзотичне дестинације, а већ нуде и пакет аранжмане на традиционалним, класичним туристичким одредиштима Словенаца, међу којима је Хрватска у самом врху, пренијела је Хина.

- Очито је да људи желе да путују, а путовања организујемо уз све безбједносне протоколе које треба у цјелости примијенити - наводе у Компасу, једној од агенција које су организовале лет на Тенерифе.

Управник љубљанске ваздушне луке "Фрапорт Словенија" каже да током преостале зимске сезоне након првог чартера имају у плану њих још неколико.

Уједињени Арапски Емирати, Дубаи, Сејшели, Малдиви, Занзибар, карипска острва, Мексико, неке су од зимских дестинација за које влада прилично интересовање, али и Сарајево због скијања на Јахорини, но најпопуларније пролећне и летње дестинације остају Средоземље, посебно хрватска обала.

Туристи који су отпутовали на Тенерифе морали су због шпанских власти да покажу негативан ПЦР тест на вирус корона, а мораће и да се тестирају на аеродрому након повратка, осим ако нису прележали ковид-19 или су већ вакцинисани против те заразне болести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана