Polovina putnika želi da putuje uprkos pandemiji virusa korona

Srna
Polovina putnika želi da putuje uprkos pandemiji virusa korona

ANKARA - Polovina putnika željna je putovanja u naredna tri mjeseca uprkos pandemiji virusa korona, što se može pripisati visokom nivou povjerenja prema zdravstvenim merama koje sprovode aerodromi i avio-kompanije, pokazala je analiza Međunarodnog savjeta aerodroma (ACI World).

Iz Međunarodnog savjeta aerodroma su naveli da su putnici očekivali da budu uvedene nove mjere u borbi protiv koronavirusa, kao i da se omogući “beskontaktna opcija”.

Njihova analiza pokazala je da je blagi pad u sveukupnom putničkom saobraćaju očekivan, kao i promjena da je sada glavni razlog putovanja manje posao, a više putovanje iz ličnih razloga.

Generalni direktor ACI World Luis Felipe de Oliveira kazao je da aerodromi, avio-kompanije i njihovi partneri moraju da nastave da povećavaju nivo poverenja putnika, kao i da omoguće sprovođenje mjera uvedenih kako bi putnici ostali zdravi i sigurni.

Nakon što se pojavio u kineskom gradu Vuhanu prošlog decembra, virus korona se proširio na najmanje 190 zemalja i regiona.

U svijetu, od posljedica koronavirusa preminulo je više od 1,21 milion osoba, potvrđeno je više od 47,44 miliona slučajeva, a oporavilo se više od 31,63 miliona osoba, pokazali su podaci Johns Hopkins Univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana