Половина путника жели да путује упркос пандемији вируса корона

Срна
Половина путника жели да путује упркос пандемији вируса корона

АНКАРА - Половина путника жељна је путовања у наредна три мјесеца упркос пандемији вируса корона, што се може приписати високом нивоу повјерења према здравственим мерама које спроводе аеродроми и авио-компаније, показала је анализа Међународног савјета аеродрома (ACI World).

Из Међународног савјета аеродрома су навели да су путници очекивали да буду уведене нове мјере у борби против коронавируса, као и да се омогући “бесконтактна опција”.

Њихова анализа показала је да је благи пад у свеукупном путничком саобраћају очекиван, као и промјена да је сада главни разлог путовања мање посао, а више путовање из личних разлога.

Генерални директор ACI World Луис Фелипе де Оливеира казао је да аеродроми, авио-компаније и њихови партнери морају да наставе да повећавају ниво поверења путника, као и да омогуће спровођење мјера уведених како би путници остали здрави и сигурни.

Након што се појавио у кинеском граду Вухану прошлог децембра, вирус корона се проширио на најмање 190 земаља и региона.

У свијету, од посљедица коронавируса преминуло је више од 1,21 милион особа, потврђено је више од 47,44 милиона случајева, а опоравило се више од 31,63 милиона особа, показали су подаци Јohns Hopkins Универзитета у Сједињеним Америчким Државама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана