Najpoznatija turistička regija na svijetu - zašto je morate posjetiti?

GS
Najpoznatija turistička regija na svijetu - zašto je morate posjetiti?

Ovaj dio Italije s razlogom nosi titulu najposjećenije turističke regije svijeta.

Opšte je poznato da u Toskani treba posetiti Firencu, u čijim se muzejima nalaze najpoznatija remek-dela renesanse. Osim toga, tu u blizini je i Sijena, srednjovekovni grad sa šarmantnim lavirintom uskih uličica koje pozivaju na istraživanje. Međutim, da biste zaista shvatlili ili upoznali Toskanu, nepohodno je da napustite gradove, i istražite sela i manja mesta.

Toskana je jednostavno rečeno neverovatna! Poslužila je kao inspiracija mnogim pkesnicima, slikarima i ostalim umjetnicima, ali takođe i običnim ljudima koji nakon posjete ovom djelu Italije nose do kraja života uspomenu na jedno od najljepših putovanja.

Toskana se nalazi u centralnom delu Italije, na istoku se graniči sa regijom Umbrija, Lacijom na jugu i Ligurijom na severu. Zapadno od Toskane se nalazi Tirensko more, jedno od najljepših mora u Sredozemlju.
 

Čarobni pejzaži koji ne prestaju da fasciniraju turiste iz svih krajeva sveta, dovoljan su razlog da Toskana uvek bude najbolji izbor za putovanja.

Odmor u Toskani nudi puno sadržaja. Od renesansnih palata, impresivnih spomenika do neverovatnih pejzaža. Pored poznatih građevina koje svedoče o slavnim vremenima, Toskana nudi i brojne prirodne atrakcije neverovatne lepote.

U neposrednoj blizini Toskane nalaze su čudesne plaže, a gosti mogu da biraju između peščanih i šljunkovitih plaža sa velikim brojem kafića i restorana smještenih na samoj obali. Cijela regija je ispunjena sadržajima u kojima svako može da se pronađe bez obzira na godine.

Nećemo posebno izdvajati nijednu destinaciju, svako mjesto je posebno na svoj način. Toskanu treba doživeti, i uživati u njoj kao što je to i čuveni režiser Bertoluči uradio, pronašavši idealno i bajkovito mjesto za svoj film Ukradena lepota. Toskana je jedno posebno istorijsko, gastronomsko i enološko iskustvo, i s razlogom ima posebno mjesto na turističkoj mapi svijeta

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana