Најпознатија туристичка регија на свијету - зашто је морате посјетити?

ГС
Најпознатија туристичка регија на свијету - зашто је морате посјетити?

Овај дио Италије с разлогом носи титулу најпосјећеније туристичке регије свијета.

Опште је познато да у Тоскани треба посетити Фиренцу, у чијим се музејима налазе најпознатија ремек-дела ренесансе. Осим тога, ту у близини је и Сијена, средњовековни град са шармантним лавиринтом уских уличица које позивају на истраживање. Међутим, да бисте заиста схватлили или упознали Тоскану, непоходно је да напустите градове, и истражите села и мања места.

Тоскана је једноставно речено невероватна! Послужила је као инспирација многим пкесницима, сликарима и осталим умјетницима, али такође и обичним људима који након посјете овом дјелу Италије носе до краја живота успомену на једно од најљепших путовања.

Тоскана се налази у централном делу Италије, на истоку се граничи са регијом Умбрија, Лацијом на југу и Лигуријом на северу. Западно од Тоскане се налази Тиренско море, једно од најљепших мора у Средоземљу.
 

Чаробни пејзажи који не престају да фасцинирају туристе из свих крајева света, довољан су разлог да Тоскана увек буде најбољи избор за путовања.

Одмор у Тоскани нуди пуно садржаја. Од ренесансних палата, импресивних споменика до невероватних пејзажа. Поред познатих грађевина које сведоче о славним временима, Тоскана нуди и бројне природне атракције невероватне лепоте.

У непосредној близини Тоскане налазе су чудесне плаже, а гости могу да бирају између пешчаних и шљунковитих плажа са великим бројем кафића и ресторана смјештених на самој обали. Цијела регија је испуњена садржајима у којима свако може да се пронађе без обзира на године.

Нећемо посебно издвајати ниједну дестинацију, свако мјесто је посебно на свој начин. Тоскану треба доживети, и уживати у њој као што је то и чувени режисер Бертолучи урадио, пронашавши идеално и бајковито мјесто за свој филм Украдена лепота. Тоскана је једно посебно историјско, гастрономско и енолошко искуство, и с разлогом има посебно мјесто на туристичкој мапи свијета

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана