Magični Rio de Žaneiro okružen prelijepim brdima i plažama

Agencije
Magični Rio de Žaneiro okružen prelijepim brdima i plažama

Rio de Žaneiro je jedan od najljepših i najvećih gradova na svijetu koji vrijedi posjetiti. To je jedna od najljepših destinacija na svijetu, a ima pregršt prelijepih mjesta koje možete da posjetite.

Grad ima zanimljivu kombinaciju urbanih elemenata, ali i kulturu koja odiše nekim prošlim vremenima. Iza ovog grada uzdižu se prelijepa brda i obiluje dugim plažama, pa je izuzetno popularan među turistima.

Glava šećera

Ovo je jedna od glavnih atrakcija u Riju i prvo mjesto koje turistima padne na pamet da posjete kada dođu u grad. U pitanju je kamen koji se uzdiže iznad luke u visini od 390 metara. Liči na ostrvo koje je povezano sa kopnom malim nasipom. Kada se popnete na vrh, možete uživati u očaravajućem pogledu.

Kopakabana

U pitanju je grad sa jednom od najdužih obala, a Kopakabana je poznata po modernim zgradama i starim građevinama koje čuvaju istoriju grada. Grad je dom poznatog hotela "Kopakabana" koji je podignut dvadesetih godina prošlog vijeka i to su bile njegove najbolje godine. Bio je poznat po glamuru i eleganciji, piše "Top world travels". U ovom gradu uživaćete u vožnji nepreglednim plažama i moći ćete da učestvujete u brojnim aktivnostima.

"Marakana"

Ono od čega u ovom gradu ne možete pobjeći jeste fudbal. Zemlja je dala najbolje fudbalere svih vremena, među kojima je najpoznatiji Pele. Kada dođete ovdje, zavoljećete fudbal, čak i ako niste ništa znali o tome ranije, jer ćete osjetiti strast mještana koja će vas ponijeti. Rio je dom jednog od najvećih stadiona na kome su održane Olimpijske igre.

Nacionalni park Tižuka

Ovaj nacionalni park poznat je po statui Isusa Hrista, ali i po šumi koja se prostire na 3.300 hektara. To je jedna od najvećih šuma na svijetu, a zasađena je 1850. godine. Sa ovog mjesta imaćete odličan pogled koji oduzima dah. Ima mnogo vodopada koji šumi daju posebnu čar. Ovdje ćete moći da uživate u zelenilu, istražujete šumu i vidite životinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana