Магични Рио де Жанеиро окружен прелијепим брдима и плажама

Агенције
Магични Рио де Жанеиро окружен прелијепим брдима и плажама

Рио де Жанеиро је један од најљепших и највећих градова на свијету који вриједи посјетити. То је једна од најљепших дестинација на свијету, а има прегршт прелијепих мјеста које можете да посјетите.

Град има занимљиву комбинацију урбаних елемената, али и културу која одише неким прошлим временима. Иза овог града уздижу се прелијепа брда и обилује дугим плажама, па је изузетно популаран међу туристима.

Глава шећера

Ово је једна од главних атракција у Рију и прво мјесто које туристима падне на памет да посјете када дођу у град. У питању је камен који се уздиже изнад луке у висини од 390 метара. Личи на острво које је повезано са копном малим насипом. Када се попнете на врх, можете уживати у очаравајућем погледу.

Копакабана

У питању је град са једном од најдужих обала, а Копакабана је позната по модерним зградама и старим грађевинама које чувају историју града. Град је дом познатог хотела "Копакабана" који је подигнут двадесетих година прошлог вијека и то су биле његове најбоље године. Био је познат по гламуру и елеганцији, пише "Top world travels". У овом граду уживаћете у вожњи непрегледним плажама и моћи ћете да учествујете у бројним активностима.

"Маракана"

Оно од чега у овом граду не можете побјећи јесте фудбал. Земља је дала најбоље фудбалере свих времена, међу којима је најпознатији Пеле. Када дођете овдје, завољећете фудбал, чак и ако нисте ништа знали о томе раније, јер ћете осјетити страст мјештана која ће вас понијети. Рио је дом једног од највећих стадиона на коме су одржане Олимпијске игре.

Национални парк Тижука

Овај национални парк познат је по статуи Исуса Христа, али и по шуми која се простире на 3.300 хектара. То је једна од највећих шума на свијету, а засађена је 1850. године. Са овог мјеста имаћете одличан поглед који одузима дах. Има много водопада који шуми дају посебну чар. Овдје ћете моћи да уживате у зеленилу, истражујете шуму и видите животиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана