Leteći hotel za 5.000 gostiju koji nikad neće morati da sleti

B92
Foto: Profimedia

Futuristički leteći nuklearni hotel može da primi 5000 gostiju i nikada ne bi morao da sleti.

Video hotela budućnosti koji je objavio Hashem Al-Ghaili i koji se brzo proširio društvenim mrežama zapalio je internet. Koncept je baziran na viziji Tonija Holmstena, a njegov futuristički hotel nazvan Skaj Kruz izgleda kao kombinacija džambo džeta i velikog kruzera. Zahvaljujući nuklearnom pogonu, Skaj Kruz može letjeti godinama, bez potrebe za sletanjem.

Video hotela budućnosti koji je objavio Hašem Al-Gaili i koji se brzo proširio društvenim mrežama zapalio je internet. Koncept je baziran na viziji Tonija Holmstena, a njegov futuristički hotel nazvan Skaj Kruz izgleda kao kombinacija džambo džeta i velikog kruzera. 

Ova leteća tvrđava mogla bi da ugosti oko 5.000 ljudi, a ne bi imala pilota, jer bi za upravljanje bila zadužena vještačka inteligencija. Osim upravljanja, vještačka inteligencija trebalo bi da može da predvidi i turbulencije, tako da bi Skaj Kruz kroz njih prošao bez ikakvih problema.

Takođe, u skladu sa sadašnjim trendovima, a koji će još više biti naglašeni u budućnosti, ovaj leteći hotel će pokretati 20 električnih motora: Zahvaljujući nuklearnoj energiji, hotel nikada neće ostati bez goriva, naglašava se u videu.

S obzirom na to da ne bi trebalo da sleti, turisti bi do njega dolazili komercijalnim ili privatnim avionima koji bi sletali na njegov trup.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana