Летећи хотел за 5.000 гостију који никад неће морати да слети

B92
Foto: Profimedia

Футуристички летећи нуклеарни хотел може да прими 5000 гостију и никада не би морао да слети.

Видео хотела будућности који је објавио Хасхем Ал-Гхаили и који се брзо проширио друштвеним мрежама запалио је интернет. Концепт је базиран на визији Тонија Холмстена, а његов футуристички хотел назван Скај Круз изгледа као комбинација џамбо џета и великог крузера. Захваљујући нуклеарном погону, Скај Круз може летјети годинама, без потребе за слетањем.

Видео хотела будућности који је објавио Хашем Ал-Гаили и који се брзо проширио друштвеним мрежама запалио је интернет. Концепт је базиран на визији Тонија Холмстена, а његов футуристички хотел назван Скај Круз изгледа као комбинација џамбо џета и великог крузера. 

Ова летећа тврђава могла би да угости око 5.000 људи, а не би имала пилота, јер би за управљање била задужена вјештачка интелигенција. Осим управљања, вјештачка интелигенција требало би да може да предвиди и турбуленције, тако да би Скај Круз кроз њих прошао без икаквих проблема.

Такође, у складу са садашњим трендовима, а који ће још више бити наглашени у будућности, овај летећи хотел ће покретати 20 електричних мотора: Захваљујући нуклеарној енергији, хотел никада неће остати без горива, наглашава се у видеу.

С обзиром на то да не би требало да слети, туристи би до њега долазили комерцијалним или приватним авионима који би слетали на његов труп.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана