Kinezima Srbija među najpopularnijim destinacijama, zajedno sa Tahitijem i Fidžijem

Srna
Foto: Image by falco from Pixabay

BEOGRAD - Srbija se našla na spisku jedne od najpopularnijih prekomorskih destinacija prestižnog kineskog turističkog magazina "Vitrip", saopšteno je iz Turističke organizacije Srbije.

Priznanje po kome se Srbija preporučuje putnicima koje interesuju sadržaji iz kulture, kao i uživanje u životu, dodijeljeno je ove nedjelje na zvaničnoj ceremoniji uživo, održanoj u Kini pred nekoliko stotina učesnika iz svijeta turizma.

Srbija se na ovaj način našla u društvu Tajlanda, Fidžija, Tahitija, Filipina, Turske, Malezije, Japana...

Sve te destinacije, prema ocjeni kineskog prestižnog magazina, potvrđuju geslo "Vitripa" da "putovanja čine svijet drugačijim".

Iz Turističke organizacije Srbije ocjenjuju da su ovakva priznanja nagovještaj da će Srbija, po završetku krize izazvane virusom kovid 19, ponovo moći da računa na veliko interesovanje turista iz Kine.

Srbija je i prije pojave korona virusa bila među deset najtraženijih destinacija kod turista sa ovog, za Srbiju izuzetno značajnog tržišta.

"To se, između ostalog, pokazalo i u broju kineskih turista koji su pre pandemije bili prvi po broju dolazaka", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana