Кинезима Србија међу најпопуларнијим дестинацијама, заједно са Тахитијем и Фиџијем

Срна
Foto: Image by falco from Pixabay

БЕОГРАД - Србија се нашла на списку једне од најпопуларнијих прекоморских дестинација престижног кинеског туристичког магазина "Витрип", саопштено је из Туристичке организације Србије.

Признање по коме се Србија препоручује путницима које интересују садржаји из културе, као и уживање у животу, додијељено је ове недјеље на званичној церемонији уживо, одржаној у Кини пред неколико стотина учесника из свијета туризма.

Србија се на овај начин нашла у друштву Тајланда, Фиџија, Тахитија, Филипина, Турске, Малезије, Јапана...

Све те дестинације, према оцјени кинеског престижног магазина, потврђују гесло "Витрипа" да "путовања чине свијет другачијим".

Из Туристичке организације Србије оцјењују да су оваква признања наговјештај да ће Србија, по завршетку кризе изазване вирусом ковид 19, поново моћи да рачуна на велико интересовање туриста из Кине.

Србија је и прије појаве корона вируса била међу десет најтраженијих дестинација код туриста са овог, за Србију изузетно значајног тржишта.

"То се, између осталог, показало и у броју кинеских туриста који су пре пандемије били први по броју долазака", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана