Kastel volturno - od raja do pakla

Agencije
Kastel volturno - od raja do pakla

KASTEL VOLTURNO  - Gradić Kastel Volturno, nekadašnji turistički raj, smješten između Rima i Napulja, danas je mjesto bezakonja u kome vlada opasna nigerijska mafija, navode mediji. Gradić udaljen dva sata vožnje od Rima, nekad poznat kao mjesto za porodični odmor, sada je centar organizovanog kriminala i siromaštva. Danas u njemu žive izbjeglice iz Afrike, a vlasti su digle ruke od ovog mjesta, navodi "Dojče vele".

 

Osim italijanske mafije, tu se posljednjih godina etablirala i nigerijska. Nekadašnji član jednog od nigerijskih klanova, a danas doušnik policije, objašnjava da se dvije mafije različitih etničkih predznaka "dobro nadopunjuju". On napominje da je italijanska mafija "Kamora" ovaj gradić prepustila nigerijskim bandama.

"Kastel Volturno centar je nigerijske mafije i jedino mjesto gdje možete živjeti, a da vas niko ne kontroliše. Ovdje možete raditi šta god hoćete, a da vlasti ništa o tome ne znaju", tvrdi bivši mafijaš.

Prema nekim procjenama, Nigerijci obrću milione, prije svega krijumčarenjem droge i prisilnom prostitucijom. Nekadašnji mafijaš objašnjava da je iz Ekvadora, Malezije i Brazila putovao gdje god je trebalo i u malim paketićima koje bi progutao prebacivao kokain u Italiju. U želudac bi mu stalo do 1,5 kilogram droge.

"Ako neki kurir nakon dolaska u Italiju iz nekog razloga nije mogao izbaciti kokain iz sistema za varenje, onda bi ga svezali i pustili da umre. Nakon toga bi mu izvadili kokain iz utrobe. Roba je važnija od čovjeka. Čovjek ne vrijedi ništa", objašnjava on.

Mafija u gradiću Kastel Volturno preuzima napuštene zgrade i u njima trguje oružjem, drogama i ženama. U tom mjestu nigerijska mafija ima "odriješene ruke". Pretpostavlja se da se nigerijska mafija formirala upravo u Italiji, i to po uzoru na domaću "Kamoru".

Regrutacija se vrši među izbjeglicama koje tu već godinama dolaze morskim putem

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana