Hrvatski grad turistički nadmašio Pariz i London, pohvalila se i policija

GS
Hrvatski grad turistički nadmašio Pariz i London, pohvalila se i policija

Prema istraživanju turističke platforme "Marbian" evropska destinacija koja je prema njihovom istraživanju u julu nudila najbolju vrijednost za potrošeni novac je Zagreb, a jedan od glavnih razloga je sigurnost.

Zagreb je ovih dana dobio još jedno važno turističko priznanje. Ugledna putnička platforma "Mabrian",Zagreb je proglasila vodećim evropskim gradom u kojem posjetioci dobijaju najbolju vrijednost za novac.

Na drugom je mjestu Atina, a na trećem Ljubljana. Još jedan hrvatski grad se našao na ovoj listi. U pitanju je Dubrovnik koji je završio na devetom mjestu.

U svom istraživanju Mabrian je mjerio nivo zadovoljstva i percepciju koju posjetioci imaju o destinacijama. U području istraživanja uz klimu, smještaj, cijene, dostupnost ili uopšte, sveukupnu ponudu turističkog proizvoda, izdvojeno je bilo i područje sigurnosti u kojem Zagreb visoko kotira.

"Destinacija koja prema našem istraživanju u julu nudila najbolju vrijednost za novac je Zagreb. Uprkos tome što spada među najlošije vazdušno povezane gradove u našem istraživanju, posjetioci su Zagrebu dali visoku ocjenu u drugim područjima. Takođe, cijena smještaja u Zagrebu je niska u odnosu na ostale analizirane destinacije", objasnili su.

Istakli su i kako su neotkrivene destinacije sa manjim gužvama već neko vrijeme u trendu. Megapopularne destinacije poput Londona, Pariza i Barselone našle su se na začelju ove liste, a najveći su razlog previsoke cijene smještajnih kapaciteta.

Mabrianovim rezultatima na svojim se stranicama pohvalila i Policijska uprava grada Zagreba. Tokom ljetnih mjeseci u sklopu MUP-ovog projekta "Sigurna turistička destinacija", u radu Policijske uprave zagrebačke učestvuju i policijski službenici iz Republike Koreje i Narodne republike Kine, koji u zajedničkim policijskim patrolama as policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke pomažu u uspostavi što bolje komunikacije sa turistimaa, a koji imaju zapažen udio među gostima Zagreba i Republike Hrvatske.

"Policijska zagrebačka uprava pozitivne brojčane pokazatelje postignute mjerama i radnjama policije stavlja u kontekst dobijenog povjerenja i podrške građana u svakodnevnom životu. Inače, treba spomenuti da se bilježe najbolji statističko-analitički podaci u posljednjih 20 godina (na primjer, 2011. godini bilježilo se oko 22.000 kaznenih djela, a prošle 2021. godine, dakle 10 godina kasnije, – oko 13.500 kaznenih djela ili skoro 8.000 djela manje)", stoji u njihovom saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana