Хрватски град туристички надмашио Париз и Лондон, похвалила се и полиција

ГС
Хрватски град туристички надмашио Париз и Лондон, похвалила се и полиција

Према истраживању туристичке платформе "Марбиан" европска дестинација која је према њиховом истраживању у јулу нудила најбољу вриједност за потрошени новац је Загреб, а један од главних разлога је сигурност.

Загреб је ових дана добио још једно важно туристичко признање. Угледна путничка платформа "Мабриан",Загреб је прогласила водећим европским градом у којем посјетиоци добијају најбољу вриједност за новац.

На другом је мјесту Атина, а на трећем Љубљана. Још један хрватски град се нашао на овој листи. У питању је Дубровник који је завршио на деветом мјесту.

У свом истраживању Мабриан је мјерио ниво задовољства и перцепцију коју посјетиоци имају о дестинацијама. У подручју истраживања уз климу, смјештај, цијене, доступност или уопште, свеукупну понуду туристичког производа, издвојено је било и подручје сигурности у којем Загреб високо котира.

"Дестинација која према нашем истраживању у јулу нудила најбољу вриједност за новац је Загреб. Упркос томе што спада међу најлошије ваздушно повезане градове у нашем истраживању, посјетиоци су Загребу дали високу оцјену у другим подручјима. Такође, цијена смјештаја у Загребу је ниска у односу на остале анализиране дестинације", објаснили су.

Истакли су и како су неоткривене дестинације са мањим гужвама већ неко вријеме у тренду. Мегапопуларне дестинације попут Лондона, Париза и Барселоне нашле су се на зачељу ове листе, а највећи су разлог превисоке цијене смјештајних капацитета.

Мабриановим резултатима на својим се страницама похвалила и Полицијска управа града Загреба. Током љетних мјесеци у склопу МУП-овог пројекта "Сигурна туристичка дестинација", у раду Полицијске управе загребачке учествују и полицијски службеници из Републике Кореје и Народне републике Кине, који у заједничким полицијским патролама ас полицијским службеницима Полицијске управе загребачке помажу у успостави што боље комуникације са туристимаа, а који имају запажен удио међу гостима Загреба и Републике Хрватске.

"Полицијска загребачка управа позитивне бројчане показатеље постигнуте мјерама и радњама полиције ставља у контекст добијеног повјерења и подршке грађана у свакодневном животу. Иначе, треба споменути да се биљеже најбољи статистичко-аналитички подаци у посљедњих 20 година (на примјер, 2011. години биљежило се око 22.000 казнених дјела, а прошле 2021. године, дакле 10 година касније, – око 13.500 казнених дјела или скоро 8.000 дјела мање)", стоји у њиховом саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана