Grad kog "nema na karti": Putovanje za one koji evropski grad ne stave u Afriku

Agencije
Grad kog "nema na karti": Putovanje za one koji evropski grad ne stave u Afriku

Tek 5 odsto Britanaca, 3 odsto Nijemaca i 6 odsto Izraelaca je čulo za Viljnus i zna gdje se otprilike nalazi. Zato turistička zajednica ove metropole duhovitim kampanjama pokušava da privuče ljude.

Turistička organizacija glavnog grada Litvanije smatra kako veliki dio stranaca pojma nema gdje se Viljnus zapravo nalazi, pa su odlučili da se našale na svoj račun i pokrenuli su jednu neobičnu kampanju.

Ovo nije prvi put da su Litvanci prilično kreativni. Kampanja nazvana "Viljnus: Čudesan gdje god da mislite da je" šali se s neprepoznatljivošću grada, a zapravo se praktično nastavlja na nagrađivanu kampanju iz 2018. godine "Viljnus: G tačka Evrope", koja je objašnjavala kako je glavni grad Litvanije poput G tačke jer "niko ne zna gde je, ali kad je nađete, fantastično je".

Litvanci su i na ulicama Berlina napravili anketu s pitanjem "Gdje je Viljnus?", a potpuno nepoznavanje pokazao je velik broj ispitanika. Tako je litvanska prestonica "stavljana" u Ameriku, pa čak i u Afriku! Zato su, radi prepoznavanja, postavljeni veliki plakati u Londonu, Liverpulu i Berlinu, koji na duhovit način "pokazuju" gdje se zapravo nalazi Viljnus.

"Na kraju krajeva, naš cilj je da pokažemo da uopšte nije bitno gde se Viljnus nalazi, već da se radi o sjajnom mjestu za putovanje", objašnjava Inga Romanovskiene iz turističke zajednice, prenosi Pun kufer.

Kampanja je urađena tako da bude duhovita, pa su napravljene fotografije na kojima se znamenitosti grada nalaze na dnu mora, u svemiru i na mnogim drugim mjestima, a devojke iz organizacije nose majice sa natpisima "Zabavljam se samo sa onima koji znaju gde je Viljnus".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana