Град ког "нема на карти": Путовање за оне који европски град не ставе у Африку

Agencije
Град ког "нема на карти": Путовање за оне који европски град не ставе у Африку

Тек 5 одсто Британаца, 3 одсто Нијемаца и 6 одсто Израелаца је чуло за Виљнус и зна гдје се отприлике налази. Зато туристичка заједница ове метрополе духовитим кампањама покушава да привуче људе.

Туристичка организација главног града Литваније сматра како велики дио странаца појма нема гдjе се Виљнус заправо налази, па су одлучили да се нашале на свој рачун и покренули су једну необичну кампању.

Ово није први пут да су Литванци прилично креативни. Кампања названа "Виљнус: Чудесан гдје год да мислите да је" шали се с непрепознатљивошћу града, а заправо се практично наставља на награђивану кампању из 2018. године "Виљнус: Г тачка Европе", која је објашњавала како је главни град Литваније попут Г тачке јер "нико не зна где је, али кад је нађете, фантастично је".

Литванци су и на улицама Берлина направили анкету с питањем "Гдје је Виљнус?", а потпуно непознавање показао је велик број испитаника. Тако је литванска престоница "стављана" у Америку, па чак и у Африку! Зато су, ради препознавања, постављени велики плакати у Лондону, Ливерпулу и Берлину, који на духовит начин "показују" гдје се заправо налази Виљнус.

"На крају крајева, наш циљ је да покажемо да уопште није битно где се Виљнус налази, већ да се ради о сјајном мјесту за путовање", објашњава Инга Романовскиене из туристичке заједнице, преноси Пун куфер.

Кампања је урађена тако да буде духовита, па су направљене фотографије на којима се знаменитости града налазе на дну мора, у свемиру и на многим другим мјестима, а девојке из организације носе мајице са натписима "Забављам се само са онима који знају где је Виљнус".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана