Deset najboljih evropskih destinacija za zimska putovanja ove godine

Kliks
Foto: Shutterstock

Evropski gradovi su među najposjećenijim destinacijama ove zime. Milioni turista posjećuje Evropu u zimskim mjesecima zbog specifičnih iskustava kojima će se diviti i istraživati.

 

Evropa nije samo opravdala, već je i premašila očekivanja turista koji traže nova iskustva.

Zimske temperature u Evropi razlikuju se, pa tako na sjevernom dijelu ovog kontinenta možete iskusiti pravu zimsku atmosferu, a na jugu možete osjetiti mediteransku klimu. Jedna od preporuka je i putovanje vozom, koje nudi novo iskustvo na putovanjima, pa tako možete vidjeti neuobičajene krajolike, ali putovati i s lokalnim stanovništvom.

Talin, Estonija - Turisti tvrde da ne postoji grad poput Talina za autentičan ugođaj na božićnom sajmu. Djevojke na štandovima prodaju pržene krompiriće i puding, a u redu se čeka i na vrući liker na bazi ruma.

Tallinn je jedan je od najstarijih glavnih gradova u sjevernoj Evropi i jedno od najboljih mjesta u Evropi tokom zime. Turistički ured nudi i pješačku turu s vodičem svaki dan. Pogledom na glavni grad zadiviti će vas sovjetske zgrade i crkve s kupolama.

Firenca, Italija - Kao i nekoliko drugih italijanskih gradova, božićno okruženje čini ga jednim od najboljih mjesta za posjetiti u Evropi. 

Minhen, Njemačka - Njemačka je država nekoliko prazničnih tradicija, uključujući pjesme, novogodišnja drvca i adventske kalendare, pa je jedno od najboljih mjesta za putovanje u Evropi tokom zime, a Minhen je naručito cijenjen kao destinacija. 

Helsinki, Finska - U Helsinkiju možete očekivati pravu prazničnu atmosferu, jer je ovaj grad zimi uglavnom prekriven snijegom. Glavne ulice i trgovine su ukrašene, dok se širi miris kuhanog vina.

Rim, Italija - Rim u zimskim mjesecima doista ostaje ugodan i bez gužve. Decembar je najbolje vrijeme za provesti praznike u Rimu, jer počinje svijetliti prazničnim ugođajem i ukrasima.

Brisel, Belgija - Belgija je poznata kao država različitih jezika. Cijenjena je zbog veličanstvene arhitekture i starih gradova, koji se stapaju s modernim dizajnom.

Pariz, Francuska - Pariz se smatra jednom od najboljih destinacija u Evropi ne samo za vrijeme novogodišnjih praznika, već i tokom cijele godine.

Bolonja, Italija - Bolonja je naručito zanimljiva tokom decembra zbog prazničnih tradicija, koje obilježavaju.
Budimpešta, Mađarska - Zima je najbolje vrijeme za odlazak u Budimpeštu. 

Venecija, Italija - Ukoliko birate Veneciju za svoju zimsku destinaciju, preporučuje se odlazak na karneval. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana