Десет најбољих европских дестинација за зимска путовања ове године

Kliks
Foto: Shutterstock

Европски градови су међу најпосјећенијим дестинацијама ове зиме. Милиони туриста посјећује Европу у зимским мјесецима због специфичних искустава којима ће се дивити и истраживати.

 

Европа није само оправдала, већ је и премашила очекивања туриста који траже нова искуства.

Зимске температуре у Европи разликују се, па тако на сјеверном дијелу овог континента можете искусити праву зимску атмосферу, а на југу можете осјетити медитеранску климу. Једна од препорука је и путовање возом, које нуди ново искуство на путовањима, па тако можете видјети неуобичајене крајолике, али путовати и с локалним становништвом.

Талин, Естонија - Туристи тврде да не постоји град попут Талина за аутентичан угођај на божићном сајму. Дјевојке на штандовима продају пржене кромпириће и пудинг, а у реду се чека и на врући ликер на бази рума.

Таллинн је један је од најстаријих главних градова у сјеверној Европи и једно од најбољих мјеста у Европи током зиме. Туристички уред нуди и пјешачку туру с водичем сваки дан. Погледом на главни град задивити ће вас совјетске зграде и цркве с куполама.

Фиренца, Италија - Као и неколико других италијанских градова, божићно окружење чини га једним од најбољих мјеста за посјетити у Европи. 

Минхен, Њемачка - Њемачка је држава неколико празничних традиција, укључујући пјесме, новогодишња дрвца и адвентске календаре, па је једно од најбољих мјеста за путовање у Европи током зиме, а Минхен је наручито цијењен као дестинација. 

Хелсинки, Финска - У Хелсинкију можете очекивати праву празничну атмосферу, јер је овај град зими углавном прекривен снијегом. Главне улице и трговине су украшене, док се шири мирис куханог вина.

Рим, Италија - Рим у зимским мјесецима доиста остаје угодан и без гужве. Децембар је најбоље вријеме за провести празнике у Риму, јер почиње свијетлити празничним угођајем и украсима.

Брисел, Белгија - Белгија је позната као држава различитих језика. Цијењена је због величанствене архитектуре и старих градова, који се стапају с модерним дизајном.

Париз, Француска - Париз се сматра једном од најбољих дестинација у Европи не само за вријеме новогодишњих празника, већ и током цијеле године.

Болоња, Италија - Болоња је наручито занимљива током децембра због празничних традиција, које обиљежавају.
Будимпешта, Мађарска - Зима је најбоље вријеме за одлазак у Будимпешту. 

Венеција, Италија - Уколико бирате Венецију за своју зимску дестинацију, препоручује се одлазак на карневал. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана