Crna Gora: Ko ide, a ko ne ide u samoizolaciju?

GS
Crna Gora: Ko ide, a ko ne ide u samoizolaciju?

Svi zaposleni u hotelijerstvu dužni su da poštuju opšte mjere prevencije širenja infekcija, dok je na upravama i menadžerima hotela da sprovedu određene administrativno organizacione mjere, radi sprečavanja eventualnog oboljevanja, saopšteno je iz IJZ.

Pored ovih, postoji i niz tehničkih mjera koje su od posebnog značaja a prva je obezbeđivanje adekvatnog i funkcionalnog sistema ventilacije, te laka dostupnost osnovnih sredstava za održavanje lične higijene gostiju i zaposlenih (tekuće vode i sapuna) kao i sredstava za dezinfekciju ruku i radnih površina.

Takođe je potrebno obezbjediti odgovarajuću količinu: toplomjera, papirnih maramica, papirnih ubrusa za ruke, hirurških maski, rukavica za jednokratnu upotrebu, vreća za smeće, rastvora za dezinfekciju površina, sredstava za održavanje higijene prostora i dezinfekciju velikih površina i dispenzora sa sredstvima za dezinfekciju ruku.

“S obzirom na trenutno dostupne podatke, turisti kao i svi gosti hotela ne predstavljaju rizik sve dokle god ne pokazuju simptome respiratorne infekcije, iako ima indicija da je uloga oboljelih sa blagim simptomima veća nego što se inicijalno mislilo”, ističu u Institutu.

Plan postupanja u slučaju simptoma kod gostiju

Za slučaj pojave simptoma kod gostiju, hotel mora imati spreman sopstveni plan postupanja i komunikacije u kojem ključni elementi treba da budu:

- obavještenje gostima šta da rade u slučaju pojave simptoma (tzv. “Dear guest letter”) gde se akcenat mora staviti na uspostavljanje kontakta s posebno određenim radnikom hotela koji će onda: obavjestiti nadležnog ljekara i/ili epidemiologa, osigurati izolaciju gosta u sobi, omogućiti gostu sa simptomima sav potreban komfor: dostavu hrane, ljekova, kao i pružanje zdravstvene pomoći bilo u sobi ili u najbližem domu zdravlja.


Obaveze na graničnim prelazima

Sprovođenje nadzora počinje na graničnim prelazima, obavlja ga granična policija i zdravstveno-sanitarni inspektor koji zdravim i asimptomatskim putnicima u međunarodnom saobraćaju prilikom ulaska u Crnu Goru postavljaju jednostavna skrining pitanja.

- Da li ste poslednjih 14 dana bili u područjima pogođenim novim virusom korona - Kini, Južnoj Koreji, Japanu, Singapuru, Iranu, Italiji?

- Da li ste tokom poslednjih 14 dana bili u kontaktu sa nekom osobom koja je bila potvrđeni ili vjerovatni slučaj infekcije novim virusom korona?

- Da li ste tokom poslednjih 14 dana bili u nekoj zdravstvenoj ustanovi / bolnici u kojoj se liječe oboljeli od infekcije novim virusom korona?

Ako je odgovor na bilo koje od pitanja “da”, osobu treba staviti pod zdravstveni nadzor.

Ko ide u samoizolaciju?

“Naši državljani i stranci koji dolaze iz pogođenih područja i ostaju duže, stavljaju se pod zdravstveni nadzor uz preporuku striktne samoizolacije kod kuće. Turiste ili poslovne putnike na kratkom boravku nije moguće podvrgnuti samoizolaciji na kojoj se insistira, ali se sprovođenje zdravstvenog nadzora bez ograničavanja kretanja (sve dok nemaju simptome) ne smije dovoditi u pitanje. Uloga hotelijera se ogleda u edukaciji gostiju, njihovom adekvatnom informisanju o pravima i obavezama tokom nadzora o čemu je Institut doneo posebne materijale”, pojasnili su u Institutu.

Strancima (turistima i poslovnim ljudima) u kratkim posjetama za sada nema smisla niti potrebe ograničiti kretanje unutar Crne Gore niti prema daljim destinacijama:

“Oni su u svakom slučaju obavezni da se javljaju telefonom nadležnom epidemiologu i prijavljivljuju zdravstveno stanje (pojavu simptoma). Pri eventualnoj pojavi prvih simptoma respiratorne bolesti, treba da ostanu u smeštaju bez kontakata s drugim putnicima ( turistima ) kolegama i kontaktiraju nadležnog epidemiologa uz pomoć osoblja hotela”, navode u Institutu.

Postupci u slučaju sumnje na zarazu novim virusom korona

Gosti i osoblje hotela treba da nose zaštitne maske samo ako osoba ima simptome respiratorne infekcije. U suprotnom - ne. Obavezno je poštovanje fizičke distance, pranje ruku.

U slučaju uočavanja simptoma infekcije virusom korona kod gosta hotela:

- posebno određeni zaposleni treba odmah da stupi u kontakt s nadležnim epidemiologom kako bi prijavio sumnjivi slučaj i primio uputstva o potrebnim postupcima,

- ako hotel ima ljekara, odmah obavjestiti i nadležnog ljekara,

- osobi pod sumnjom savjetovati da obavezno ostane u sobi sa zatvorenim vratima; dostaviti joj hiruršku masku, papirne maramice i sredstva za dezinfekciju ruku,

- zaposlenima u hotelu savjetovati da ne ulaze u sobu u kojoj je osoba pod sumnjom na infekciju,

- ukoliko postoji potreba kontakta sa gostom, trebalo bi odrediti samo jednu osobu koja će se baviti tim gostom uz upotrebu zaštitne maske, rukavica i druge opreme te održavanja udaljenosti od najmanje metar od bolesnika, po mogućnosti - maske, rukavice i slična zaštitna oprema (LZO) treba da se odmah nakon upotrebe odlože u plastične vreće i kantu za smeće s poklopcem, predviđenu za infektivni otpad. Ova oprema se ne smije ponovo koristiti. Nakon bacanja zaštitne opreme u kantu za otpad, zaposleni treba da operu ruke sapunom i vodom.

Higijena hotelskih soba

Institut je definisao i niz mjera za čišćenje sobe u kojoj je boravila osoba za koju se sumnja ili joj je potvrđeno prisustvo virusa korona. Između ostalog, ako je moguće, potencijalno kontaminirana soba ne bi trebalo da se koristi najmanje tokom naredna 24 časa (idealno 72 sata) kako bi se infektivnost virusa smanjila. Ako građevinsko rješenje dozvoljava, sobu treba tokom ovog perioda provjetravati tako da protok vazduha ne ugrožava okolne sobe.

Za dezinfekciju treba odabrati sredstvo koje u sebi sadrži neku od sljedećih aktivnih supstanci: natrijum hipoklorit (0,05 – 0,5%), etanol (70 %), glutaraldehid (2 %), izopropanol (50 %), benzalkonijum hlorid (0,05 %) i natrijum hlorit (0,23 %).

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana